Reklama

AVIS šíri v DAB+ už len osem staníc, poslucháči prišli o ďalšiu stanicu

Poslucháči digitálneho rozhlasového vysielania (DAB+) prišli od 2. mája o ďalšiu rozhlasovú stanicu. Z DAB+ vysielačov v mestách Nitra a Banská Bystrica nie je od dnes šírené slovenské Rádio Best FM. Ide už o druhú vyradenú stanicu z DAB+ multiplexu operátora AVIS za pomerne krátku dobu. Pripomeňme, že od apríla ukončila v tomto multiplexe svoje šírenie aj stanica Rocková Republika.
Pokračovanie nižšie:


Rádio Best FM, ktoré je založené na koncepte kvalitnej hudby 60-tych, 70-tych, 80-tych rokov a aktuálneho spravodajstva, môžu tak počúvať poslucháči už len cez FM vysielače po celom Slovensku, ako aj nekódovane (FTA) cez družicu Thor 6 (0,8°W), z frekvencie 12 149 MHz.

V DAB+ multiplexe operátora AVIS tak po vyradení Best FM je aktuálne už len osem rozhlasových staníc. Z toho šesť od verejnoprávneho vysielateľa RTVS (Rádio Devín, Rádio_FM, Rádio Junior, Rádio Patria/RSI, Rádio Slovensko a Rádio Litera) a dve komerčné stanice New Model Rádio a Rádio Aktual.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Je to škoda keďže Bestko sa u nas na FM-ku nedá naladiť a cez DAB to šlapalo solidne

  2. V tejto etape rozvoja DAB+ (obmedzené pokrytie, obmedzená ponuka, takmer žiadna propagácia) je asi ťažké očakávať, že si komerčné stanice budú húfne prenajímať vysielaciu kapacitu. Pritom zmysel by to malo najmä pre stanice, ktoré majú obmedzené pokrytie v pásme FM. Je to rozhodne škoda, že Rádio Best FM skončilo. Rozvoj digitálneho vysielania sa nedá očakávať bez primeraného obsahu, pokrytia a propagácie výhod.

  3. Ja sa obávam,že Best FM skončí onedlho úplne… Určite je ťažko konkurovať celoplošnej Vlne , ktorú má silný vlastník spolu s Jemnými a Anténou Rock. Čiže aj reklamný zásah je úplne niekde inde.

Komentáre už nie sú povolené.