Reklama

AVIS preladil lokálny vysielač v Košiciach, zmena sa plánuje aj v Prešove

Miestny DVB-T vysielač v Košiciach, ktorý prevádzkuje operátor AVIS, šíri televízne programy od štvrtka 26. apríla na novom vysielacom kanáli. Podľa našich informácií ho operátor preladil zo 41. na 39. kanál. Dôvodom je príprava na spustenie vysielača pre Plustelku, ktorý bude vysielať práve na doterajšom 41. kanáli. Programová ponuka miestneho multiplexu sa po zmene nezmenila.
Pokračovanie nižšie:


Diváci, ktorí doteraz prijímali v košickej metropole programy TV Noe, Šlágr TV a TV Senior na 41. kanáli (634 MHz) si tak musia preladiť svoje zariadenia. Stačí len spustiť automatické ladenie, prípadne dať vyhľadávať manuálne 39. kanál (618 MHz).

V blízkej dobe sa plánuje zmena vysielacieho kanálu miestneho multiplexu aj v Prešove. Tam bude multiplex operátora AVIS šíriť onedlho programy na 27. kanáli (522 MHz). Doterajší 41. kanál bude využívať Towercom pre potreby terestriálnej platformy Plustelka, podobne ako v Košiciach.

Aktívne a plánované miestne vysielače pre špeciálnu ponuku Plustelky

Nitra – Klokočina, Na Hôrke 29 36. kanál (594 MHz), povolený výkon 2 kW
Programy: Test 1 až Test 4 v DVB-T2
Prevádzkovateľ: AVIS

Bratislava – Vlčie hrdlo 32. kanál (562 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: Test 1 až Test 4 v DVB-T2
Prevádzkovateľ: AVIS

Košice – Bankov 41. kanál (634 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: V príprave
Prevádzkovateľ: AVIS

Prešov – Východoslovenské vodárne 41. kanál (634 MHz), povolený výkon 2 kW
Programy: V príprave
Prevádzkovateľ: AVIS

Miestnych vysielačov pre novú ponuku Plustelky bude samozrejme oveľa viac. O ich spúšťaní v ďalších mestách, Vás budeme samozrejme informovať.

Termín spustenia novej ponuky Plustelky, zatiaľ nebol oficiálne zverejnený, rovnako ako zoznam programov, ktoré budú miestne vysielače šíriť. Väčšina z nich má byť však už v HD kvalite.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pán Škriatok

    V Košiciach bude presunutý vysielač K39 a K41 z Bankova na Heringeš (Towercom) alebo nie ? ? ?

    A ako to bude v Prešove s K27, keď je tam nízky výkon a veľké obmedzenie vyžarovania ? ? ?

    1. Nie nebudú presunuté.. Na K27 bude regio mux s nižším výkonom než bol doteraz, ale dostatočným pre Prešov..

    2. Skratek a kedy dôjde k preladeniu vysielača v Prešove zo 41.k. na 27.k.? A keď mal 41.k. výkon 2 kW aký výkon bude mať 27.k.?

    3. A bude na 27. kanále v Prešove možné zmeniť polarizáciu z V na H a zvýšiť výkon z 0,01 kW na vyšší aspoň na 1 kW keď terajší výkon na K41 je až 2 kW? Lebo bude dosť problém zlučovať silný 25. kanál a slabý 27. kanál aj na individuálnych anténach aj na spoločných anténach na panelákoch. Okrem toho K27 má V polarizáciu na vysielači Poprad – Kráľova hoľa. Bude sa s tým niečo dať robiť – zmena z V na H polarizáciu a navýšenie výkonu?

  2. Tie šuvixacke ,,vysielače“ s výkonmi a pokritím horším ako v Etiopii.Tie si može towercom strčiť do prdele,nech najprv dokrijú poriadne celé územie SR 1a 4 muxom.Ale nie,oni sa babrú s 0,5kw pokusnými ,,vysielačmi“.

  3. Mám pocit, že pozícia bezplatného DVB-T na Slovensku pomaly ale isto smeruje do stratena. Bude pribúdať síce programov v DVB-T , no iba v platených balíkoch.
    Bude platiť pravidlo “ Za všetko sa platí “ Ak ešte o pár rokov odíjdu aj stanice skupiny JOJ , ostanú tam bosorky na TV8 , TA3 a RTVS. šláger a Noe situáciu nezachrania a pomaly zakapú aj regionálky, lebo platenú reklamu už nikomu netreba a iné príjmy nemajú, lebo nepatria samosprávam. Samosprávne kraje , akoby ani neexistovali. Príkladom je zrušený magazín KSK a otázne je , ako dopadne magazín PSK.

    1. Ja mám pocit, že všetko smeruje do stratena. Všetky malé telky, rádiá, weby pomaly skončia. Zostanú len veľké mediálne skupiny.

    2. Weby nie, tie sa dajú prevádzkovať aj na kolene s minimálnymi nákladmi ako hobby, ale v ostatnom máš pravdu. A týka sa to aj tlače. Internet zmenil pravidlá, odhryzol si priveľký kus reklamného trhu, tlačí ceny dole, internetová cielená reklama je lacná a efektívnejšia, náklady nízke… A klasické médiá teraz živoria a zvyšujú objem reklamy, aby naškriabali na prežitie a kvantá agresívnej reklamy zas rozčuľujú konzumentov, ktorí sa aj kvôli tomu presúvajú ešte viac na net a na streaming, kde si zapnú AdBlock a zbavia sa otravných zelených uvrešťaných zmrdov… Je to začarovaný kruh, nedá sa s tým asi nič robiť.

  4. Je tu ešte možnosť vysielania voľne v DVB-T za predpokladu, že to budú chcieť diváci a teda budú ochotní danej televízií / napr. TV Senior / darovať ročne aspoň 1 euro z domácnosti, ktorá nás cez DVB-T sleduje. Vtedy televízia nazberá aspoň na náklady spojené s vysielaním. Ako ďalej , musíme vyriešiť do konca roka 2018 . Ak sa to nepodarí ostanú regionálky ozaj iba v TKR, IPTV a na internete / samozrejme vďaka aj za satetit Pantelio /.

    1. Urobte si vlastné vysielače cez s.r.o. v MI, RV, KE, PO, PP, BJ, HN, SN…

  5. Stali sme sa obätami reklam a preto rozdelili cesko a slovensko zakaz prijimat
    programy vlani sa vyhovorili na autorske prava pre danu krajinu. Ale od januara je uz globalizacia autorskych prav. (Pre EU)Zaujimave ze uz nepustia programy CZ spät na uzemie SR a naopak. Totiz to sa zabezpecili zmluvami aby prevadzkovatelia mai v pripade porusenia obrovske pokuty. Zaujimave je to ze ine televizie mino CSSR idu a nekodovane ako Pro7 ,Sat 1…………fta astra 19,2e. Roky rokuce ako vznikla sat druzica. A za toto moze tv Nov, Mark ,Jo,
    Preto ludia zvazuju archivy a zaznami spät do predu a pod. Je neuveritelne 90 min ma pomali 150 min a viac . Moj nazor je ten cesko a slovensko 93 politici a 2017 media.

    1. Nemecké satelitné stanice ako RTL, PRO7, EUROSPORT idú preto nekódovane a bezplatne, lebo nakupujú práva pre celú Európu narozdiel od SK a CZ staníc…

  6. Koordinovať nové frekvencie a stavať nové vysielače je dnes už nad sily regionálok. Niet na to financií. Ostáva už iba veriť mobilným operátorom , že internet bude tak lacný a dostupný, že všetko bude možné prijímať cez mobil a následne si to hodiť na väčší monitor , alebo projektor.

  7. V Kosiciach na 39.kanaly 618MHz nejdu TV Noe, Šlágr TV a TV Senior,teraz som dal ladit a nic tam neni,mozte to oznamit aj prevadzkovatelovi

    1. Ak náhodou niečo nejde treba napísať sem: https://facebook.com/avistel.sk

  8. Minulý týždeň som v Košiciach naladil všetky stanice v poriadku , kde je teda problém ???

    1. Na KVP – čku neidú tieto stanice po preladení zo 41.kanála na 39.kanál

Komentáre už nie sú povolené.