Reklama

Plustelka výrazne rozšíri ponuku, využije kapacitu miestnych multiplexov

Spoločnosť Towercom, ako prevádzkovateľ terestriálnej platformy Plustelka, má v pláne rozšíriť ponuku televíznych kanálov. V druhom šrvťroku 2018 by mal operátor ponúknuť až do desať nových staníc. „Predpokladáme, že pribudnú rôzne tematické programy, väčšina z nich v HD, o konkrétnostiach budeme informovať v najbližších týždňoch,“ vysvetlil Ivan Peschl, generálny riaditeľ Towercomu.
Pokračovanie nižšie:


Ako ďalej Peschl uviedol, operátor od nového roka spojil sily so spoločnosťou AVIS, ktorá prevádzkuje lokálne DVB-T vysielače vo viacerých mestách na Slovensku. „Našou snahou je neustále zlepšovať a skvalitňovať služby pre ľudí, aj preto sme veľmi radi, že sme mohli zjednotiť naše sily s mimoriadne úspešným prevádzkovateľom lokálneho televízneho vysielania. Spolu tak môžeme ponúknuť divákom ešte väčší komfort a ponuku televíznych programov,“ povedal o novej akvizícii šéf Towercomu.

V praxi tak Towercom využije voľnú kapacitu spoločnosti AVIS na rozšírenie ponuky služby Plustelka o nové SD a najmä HD programy. Rozšírenú ponuku budú môcť diváci sledovať postupne vo vybraných lokalitách od apríla tohto roka.

Spomeňme, že AVIS má aktuálne v prevádzke približne 30 DVB-T vysielačov po celom Slovensku. Ich počet sa však môže ešte zvýšiť nakoľko povolení má viac.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na jednej strane dobrá správa a na druhej Avis má slabučké vysielače zo slabým pokrytím,ja by som im navrhoval dať tam 3 stanice Markízi,Prima Plus,Óčko,Eroxxx,lebo tieto stanice to je odpad a ešte zato treba platiť a bolo by miesto dať do 1 a 4 Muxu niečo poriadne k tým platením staniciam.

    1. to o čom melú, veď nevedia naplniť vlastné multiplexy…

      Príspevky z iných diskusií:

      Najvyšší čas, aby sa štát, ako prideľovateľ licencií vysielania a obsadenosti telekomunikačného priestoru začal zaoberať prístupom Towercomu, ktorý cielene postupne decimuje DVB-T znižovaním dostupného počtu ponúkaných TV staníc (v bezplatnom šírení) tak, aby používatelia boli nútení využívať ich spoplatnené služby. Pritom celý princíp prechodu z analógového vysielania na digitálne bol presne opačný. Ak Towercom „nie je schopný“ zabezpečiť súčasnosti požadovanú úroveň služieb šírenia DVB-T, je čas im zo strany štátu odobrať licenciu na zabezpečovania šírenia DVB-T a udeliť to inej firme.

      Najväčšiu chybu urobil TU keď pridelil monopolu všetky DVB-T multiplexy. Keby bolo 8 celoplošných sietí pridelených 3 – 4 operátorom, dnes mohlo byť DVB-T niekde úplne inde s množstvom staníc ako v CZ, a s úplne inými cenami za šírenie signálu a nie za monopólne nenažraté ceny, nehovoriac o zvolení zastaralého formátu MPEG-2, kvôli ktorému bol odvolaný predseda TU, ktorý presadzoval MPEG-4. Viď kde je dnes DVB-T s MPEG-4 v HU. Veď do verejnoprávneho muxu sa nevojde ani tá pripravovaná Trojka, budú musieť vypnúť SD.

      Ja nechápem, prečo sa nevysiela DVB-T z vysielačov Modrý Kameň – Španí laz a Banská Bystrica – Suchá hora. Aj keď Suchá hora má tuším v smere na juh max. ERP 1 kW, tak to mali spustiť, veď do ostatných smerov je vyššie ERP. Prečo bol skoordinovaný výkon 25 kW pre Kráľovu hoľu, keď nie je možné vyrobiť taký anténny systém pre skoordinované obmedzenie výkonu? Prečo za 7 rokov nebol spustený celoplošný MUX 4 na vysielačoch (na niektorých aj MUX 1 nie je): Štúrovo, Borský Mikuláš, Trenčín, Uhrovec, Prievidza, Bralová skala, Považská Bystrica, Čadca, Námestovo, Detva, Veľký Krtíš, Hnúšťa, Revúca, Rimavská Sobota, Brezno, Krompachy, Medzev, Stará Ľubovňa, Rožňava, Stropkov, Snina a Kráľovský Chlmec. Prečo sa na DVB-T a DVB-T2 vysielačoch nevysiela na plný výkon, čo je vo väčšine prípadov 50 kW. V Českej republike ide všetko na max. výkon 100 kW.

    2. Ak chces, tak si vysielaj bezplatne ty. Nic ti v tom nebrani (nic nie je bezplatne). Co je zadarmo, je najdrahsie. Ani kura nehrabe zadarmo. Towercom vykazuje same straty – mozes si to dohladat na finstat.sk Myslis si, ze poplatky za sirenie v Cesku su lacnejsie? CRa pyta 2x tolko, co Towercom za prve 2 muxy a za 3. mux (wau, lux…) pyta Towercom 7x menej ako za prve 2. DVB-T na Slovensku nepochoval Towercom ale divaci, ktori v hufoch odchadzali ku vtedy bezplatnemu satelitu (viem, ponukal vacsi vyber). Rozdiel medzi Cechmi a Slovakmi je ten, ze ked sa na Slovensku dvihaju ceny, Slovak mavne rukou, ale Cech ten si to libit nenecha… Takze chybu hladaj vzdycky v nas. Ja ale v tomto vidim aj pozitiva – Markiza a Jojka uz prestavaju byt mienkotvorne media

  2. hmm, ono by sa zdalo, ze hocico bude lepsie ako NOE a Slager (sucasna ponuka AVISu v BA), ale pri tej cene Plustelky v porovnani s napr Netflixom, tak vieme ako to dopadne….

  3. vyborne konecne dobra zprava ,nech tam pridaju filmovy kanal amc sportu staci aj deti tam maju dost ,no za 6€ nech je tam kvalita nie typu markiza a pod.

  4. Strašne slabé výkony vysielačovAvisu!Neviem či to pomôže.

  5. No len aby za tým nebolo prebratie tak ako prebrali prevádzkovateľa Anténa Plus alebo ako sa volal, ktorý mal stožiare na Veľkej lúke, Javorníku a prevádzkoval v minulosti vysielače Fun, Jemné….

  6. A je to jasné…:

    Towercom kúpil regionálneho prevádzkovateľa DVB-T Avis:

    https://medialne.etrend.sk/televizia/towercom-kupil-regionalneho-prevadzkovatela-dvb-t-avis.html

  7. Nedajte sa zmanipulovať. Mne nefunguje DO, čím menej TV staníc, tým lepšie.

  8. pre redakciu: Môžete zistiť, že čo na to hovorí Protimonopolný úrad SR ? ? ? (Pýtajú sa to ľudia v rôznych diskusiách…)

  9. Na Orave je to ľuďom jedno, lebo Avis tu nevysiela a Towercom plustelku tiež nevysiela, tak o nič neprídu a ani im nič nepribudne J&T dodržiava stále dohodu so SkyLinkom pre veľký počet kariet, no Oravaci postupne prejdu na PL a voľné SK kanály, ide to teraz po zvýšení SERPO rýchlejším tempom 😉

    1. Uff toto som nečakal .. jedna Skylink karta za druhou off keby bol teraz na Orave 4mux predám 20.000 kariet za 5.49 € mesačne

  10. Načo je Towercomu vysielač Avis-Bojnice-Régia,keď pár metrov vedľa má svoj Bojnice-Vendelín-pri ZOO z ktorého idú len dva muxy?

  11. Alebo Ťa kúpim , alebo Ťa zničím , staré pravidlo.
    Ako regionálny vysielatelia, počkáme na nové zmluvy, ak budú ceny prehnané, uvoľníme priestor. DVB-T by si už zaslúžilo lepšie postavenie, dobré píeš kolega “ m “ , no naší politici na národ z vysoká kašlú , veď zakázali platenú politickú reklamu v elekt. médiach , sľubujú , že zmenia zákon už niekoľko rokov , skutek-utek.

    Ozaj TV Zemplín sme premenovali na TV Senior , mladí na nás kašlú , žijú na facebooku s mobilom v ruke, už ani telku nevlastia, nepotrebujú , aspoň , že seniori nás , ako regionálky pozerajú.

    1. Máš pravdu Brumty,niektorých regionálkach je aj 5 staníc a väčšinou regionálky vysielajú v mpeg2,ak sú v HD tak v mpeg 4.ako aj Slagr a Noe,ak chcú miesto a chcú pridať 10 nových staníc niektoré aj v HD,tak sa budú chcieť nejakých staníc zbaviť, aby mali miesto.Ja len nechápem,ak chcú pridať platené stanice,tak prečo pridali tú teleshoppingovú stanicu Óčko,keď už tak ju mali dať voľne,ako je na satelite a popritom vyradili kvalitnú VH1.

    2. V BA je Západoslovenská TV aj TV Bratislava v DVB-T a Muxy pravádzkujú firmy, ktoré Towercom ešte nekúpil. 🙂 Takže aspoň na západe regionálky nie sú odkázané na Towercom. S TV senior vám zostáva satelit a káblovka na východe a net. Ten názov znie ako TV pre dedkov a akoby mal program typu Šláger. Zlý názov regionálnej TV. Napr. TV Región 1 by bol lepší. Nie všetci mladí používajú soc. siete a TV si pustia live cez net v mobile ako TA3, ČT24. .Regionálne TV v BA vedeli prečo sa vyhli Avisu aj Towercomu a sú okrem DVB-T aj v káblovke UPC a ďaľších operátorov.

    3. pre Brumty: Z tých nových cien sa nespamätáte… urob si radšej vlastnú sieť 4 DVB-T vysielačov: Trebišov – Avaš (pre Michalovce/Zemplín), Košice – Bankov (pre Košice/Abov), Prešov – Šibená hora (pre Prešov/Šariš) a Poprad – Štrbské Pleso alebo Skalnaté pleso (pre Poprad/Tatry) prípadne potom doplň o vysielače Stropkov, Snina, Vranov, Humenné, Medzilaborce, Bardejov, Rožňava… Lebo za tie prenájmy x-krát preplatíš ceny vysielačov, ktoré by si si sám kúpil a prevádzkoval…

  12. A Regulačný úrad čo na to hovorí, že v miestnych / regionálnych / lokálnych DVB-T multiplexoch budú šírené spoplatnené programy ? ? ?

  13. Toto mi je diskusia, samé bludy … jedine Brumty píše k veci, aj keď čím ďalej smutnejšie. Pritom len spolumajiteľ odišiel do dôchodku a podiel predal najlepšej ponuke. PayTV v Avise bola diskutovaná, síce s inou firmou, ale akosi to zakapalo (viď kódovaná Markíza v Petržalke).

    1. Sám píšeš bludy – kódovanú Narkózu v regionálnom MUXe v BA neplánoval prevádzkovateľ ponúkať ako pay TV. Použili ju, iba na test kódovania. Moc platených TV sa im tam nezmestí – je tam TV Bratislava v MPEG2 a TV9 v MPEG4 SD….. Väčšina ľudí nevidí do jadra problematiky, tak píšu komentáre z laického pohľadu a z pohľadu druhej strany. Prevádzkovateľ regionálnej TV fungujúci pod Avisom moc si nemôže dovoliť komentovať Towercom, ak bude na ňom závislý a tiež si musí dávať pozor, aby nepoškodil dobré meno spoločnosti. Tak bude písať opatrne. Laik napíše svoje skúsenosti s Plustelkou ako platené TV ako VH1 nahrádzajú voľnými reklamnými ako Óčko a vie si predstaviť ako dopadne regionálna sieť Muxov Avisu.

    2. Pre mňa, za mňa – keď si to tak myslíš, ja som len napísal, že „bola diskutovaná“. ALE máš pravdu s tou opatrnosťou. Keď napíšem, že je to blud tak je to blud, ale vysvetlenie nečakaj … to ako keby som sem namiesto nicku dal rč., a po tom určite netúžim.

    1. A kde píše mmc od veci? Mne sa tiež zdá, že je v tejto diskusii veľa špekulácií a paniky a menej triezvych vecných komentárov… Tiež mám trochu obavy z toho, čo spraví Towercom s vysielačmi Avisu, ale robiť katastrofické závery je teraz predčasné.

    2. Všetci píšu k veci, akurát že samé bludy: o výkonoch, o pridelení sietí, o obsadení muxov, o RÚ/PMÚ atď … a všetci sú mimo.
      Keď tu niekto dá relevantné info alebo názor, tak sú to insideri ako Brumty, skratek, dr.B !

  14. Len taký dotaz, rozšírenie Plustelky. Predpokladám nový balík, kedže nie vsade budú dostupné stanice vysielané z vysielacov ( Avis )

  15. Hanba….a v Cadci MUX4 stale nic…. este stastie ze su tu ceske a polske MUXY …..inac urcite by som uvital v rosirenej ponuke CT24 a CT :D/ART

  16. V BA vysielač AVISU na komíne vysielal viac do polí za BA s malým výkonom. To bude Plustelka pre hraboše na poli. Niektorí diskutujúci zaspali, lebo Towercom dávno nepatrí J&T. J&T to v 2014 predalo Českým rádiokomunikacím.

    1. ST Networks Holding so sídlom v Luxembursku vyzerá podľa teba ako České Radiokomunikace? Hm?

    2. Vlastník Českých Radiokomunikací kupuje slovenský Towercom
      Fondy Macquairie celosvětově ovládají přes stovku společností s celkovou hodnotou 76 miliard euro. Towercom je dominantním operátorem DVB-T na Slovensku.

    3. Spoločný vlastník vôbec nie je to isté, ako keby ich kúpili ČRa. Ale ak pointou malo byť to, že už ich nevlastnia Ja&Ty, tak ok, máš pravdu.

    4. Záleží ako je spoločnosť v tej štruktúre začlenená. Do toho už nevidím. Veru tú pointu som myslel a tú si vystihol. Veľa ľudí si stále myslí, že Towercom patrí J&T. Už roky im nepatrí.

  17. AKO chce taverna plná trotlov podmaznutá od chrchľošov z M7 docieliť že programy z vysielačov Avisu budú dostupné pre všetkých abonentov Plustelky?Kedže v mnohých lokalitách SR niesú tieto vysielače dostupné, a ak náhodou sú majú aj tak mizerná výkony horšie ako v UGANDE.

    1. Jednoducho. Spraví sa napríklad osobitný balík, kde budú len programy z regionálnych MUX-ov, ktoré patrili Avisu. Kto ich nebude chytať, ten si ich samozrejme nezaplatí. A nevravím, že je to optimálne riešenie…

  18. pan M suhlasim s tvojim komentarom su i dalšie veci napr. radio DAB+ naladil som 14 stanic českych 14 stanic rakuskych a slovensku ani jednu nula bodov.

    1. To samozrejme závisí od toho, kde sa nachádzaš.

    2. Aj keď teda podľa mňa ak chytáš DAB+ z ČR a Rakúska, tak by si mal byť aj v dosahu slovenských DAB+ vysielačov z Kamzíka a Nitry…

  19. Sledujem , že príspevkov pribúda.
    Na margo TV Senior , je to nástupca TV Zemplín. Prečo tento názov ? Lebo v Tatrách sme bili cudzí, v Prešove nás nechceli, lebo sú šarišane, v Košiciach sú abovčane a pod. Teraz máme názov pre celú republiku. Pôvodne som požiadal RVR o názov “ Karpatská televízia “ , no žiaľ zamietli mi ju , lebo už je TV Karpaty v Piešťanoch.
    Frekvenciu MI-48 som koordinoval ja , podobne aj KE-39 , no zákon zakazoval vlatniť al vysielaciu licenciu a aj prevádzkovať muxy , tak som ich postúpil Avisu , ešte ostala nedokončená koordinácia PO-52 , už je dnes v pase.
    Cez DVB-T Avisu vysielam 3 roky , korektne, platím načas a diváci sú s výkonom a hlavne dosahom až po Užhorod nad mieru spokojní. Preto sa ja na Avis sťažovať nemôžem. Nateraz teda pokračujem vo vysielaní v Tatrách, Košiciach, Prešove a Michalovciach. Ak príde ku zmene , budeme reagovať. Ešte mi ostáva MMDS Hraň pri Trebišove , všetky okolité TKR, IPTV a internet. Čo nás nezabije , to nás posilní. Za tri roky som robil osvetu DVB-T v celom regióne, preto by dnes bolo škoda éter opustiť. Práve pre TV Senior sa otvárajú nové možnosti účasti v projektoch , dnes už všetko 55+ sú seniori a práve pre tých najviac vysielame. Dnes sme už preberali rôzne scenáre a vzíšlo mnoho nápadov , niektoré celkom zaujímavé, až som bol prekvapený , koľko iných riešení existuje. Tak teda držím palce a pozrite si novú grafiku TV Senior a čoskoro aj nový obsah.

    1. pre Brumty: Ako to, že nemôžeš prevádzkovať vysielače, keď napr. tuším Martin Jursa spomínal na verejnom vypočutí o nové frekvencie, že rozhlasové vysielače spustia skoro, lebo si ich prevádzkujú sami…

    2. m, analógový rozhlas a digitálna televízia majú celkom iné licenčné pravidlá

    3. Osobne tiež považujem názov Senior za nešťastný. Rozšírenie o Tatry ale iný názov vyžadovalo. V tejto súvislosti by ma zaujímalo, aký zákonný dôvod Rada uviedla na zamietnutie podľa mňa dobrého názvu ? Alebo sa Vám o tom len tak mimo zápis zmienili ? Čo sa týka samotného vysielania, ak by Avis zdražel (alebo nemal kapacitu), môžete pokračovať cez GeCom(MI), SevenMedia(PO) alebo zatiaľ nespustené OS(PP,PO,KE). A za úvahu by stála aj spolupráca s ZemplénTV a Tysa1.

    4. SevenMedia je vysielateľom TV7 v Prešove cez MUX Avisu (k41), pardon, teraz už Towercomu. Predtým vysielala z k27, ale ten patril firme Real Trading, s. r. o. Odkedy TV7 prešla k Avisu, tento MUX na k27 nefunguje. Povolenie má ešte myslím platné, ale s ERP 10W a pomerne úzkym vyžarovacím diagramom to nebude žiadna sláva…

    5. TV Karpaty by nesedelo. Lebo Karpaty sú aj na západe a vy vysielate na východe. Ste si mohli dať názov Východoslovenská televízia. Na západe máme Západoslovenskú TV. Senior TV znie ako Senzi TV s obsahom hudby pre dedkov. DVB-T asi opustíte, lebo to bude cez Towercom pre malú TV drahé. Ani vlastné Muxy by neboli lacnejšie. To rovno môžete voľne vysielať na satelite. Vidím to na káblovú TV a IP TV. Samostatne na nete sa stratíte ako IN TV. Ani na réžiu nezarobíte. Netová reklama smeruje na mainstream média a soc. siete a youtube.

    6. Istý čas J&T prevádzkovala TV JOJ cez MAC TV a vlastnila aj Towercom – prevádzkovateľa MUXov. V 2014 J&T Towercom predal. No nejako nesedí to, že by nemohli vlastniť aj prevádzkovateľa MUXov aj vlastniť TV.

  20. som zvedavy kedy už konečne spustie 4multiplax na vzsielači Sturovo, neviete nahodou niekto niečo?

  21. v Štúrove sa neplánuje aspoň čo ja viem. Ak si trochu vyššie malo by ti tam ísť v pohode B. Štiavnica Sitno z kanála 31.

    1. V Sturove ide NR aj BS bez problemov , ja mam vyhlad smer NR a bez problemov signal , dnes som skusal cez suseda smer BS a takisto bez problemov

  22. Ak sa dobre pamätám, tak majiteľ licencie nemôže prevádzkovať mux , preto si niektorí robili ďalšie s.r.o a preto aj mestské televízie vysielajú v muxoch iných majiteľov.
    Na východe už Východoslovenská televízia existuje , podobne aj TV Východ. Preto už teritoriálny názov – nie.
    Uvažoval som o názve na TV Zem – pokračovanie TV Zemplín , no nakoniec ma zaujali práve seniori, ktorí potrebujú mať médium , ktoré im poradí , pomôže a zastane sa ich . Dnes som práve riešil výrobu besied práve pre seniorov na ich témy.
    Mám doma na monitoringu Skylink, UPC, DVB-T , je tam tak toho veľa , že sledujem max. 10 staníc . Preto som zástancom , že poupratovať bude treba aj medzi menšími televiziami , škoda len , že nových mladých ľudi regiónálna alebo lokálna tématika nezaujíma.

    1. Presne – treba upratať. Je tu mraky televízií, z ktorých takmer každá cecá jeden (spľasnutý) mestský cecok a živí nejaký pidivysielačík. Oproti tomu v Čechácha na Morave vznikli a držia sa televízie, ktoré možno označiť za krajské. Nie sú odkázané na jeden zdroj príjmu, sú teda dosť nezávislé a hlavne majú peniaze na zaplatenie pokrytia cez CDG, DB alebo ČRa. A o tom to je – divák totiž nebude investovať 100€ do zlepšenia anténneho systému, aby mu pribudla 1 stanica, pozerá to, čo mu hrá na terajšiu anténu.

    2. Keby sa bolo začalo vysielať v 2011 v MPEG-4,tak v niektorom z celoplošných muxov mohlo byť vyčlenených cca 3 – 5 pozícii pre regionálne TV za normálne ceny, aby to utiahli, prípadne vysielať z jednotlivých vysielačov podľa regi=onov alebo podľa SFN. Napr. na severe by sa vysielala z Krížavy: TV Severka, TV Oravia, TV Raj… Z Dubníka by vysielali: Košice:Dnes, TV7, TV Senior… Zo Zobora: TV Nitrička, TV Central, TV Nové Zámky atď…

  23. hmm .platím si plustelku a taktiež mán signál avisu + všetky muxy čo sú zatial na SVK.. tak uvidím .. alebo otočím anténu na iný smer .. (kolorku na veeelmi vysokom stožiari) .. 😉

    1. Ešte sa nevie, aký názor budú mať na predaj Protimonopólny úrad a Regulačný úrad ohľadom toho, že v regionálnych miestnych muxoch budú šírené celoplošné spoplatnené stanice….

  24. Pan Dr. B.Nutty už som to v jednom članku pisal Pernek okr. Malacky v tieni Malych Karpat vzdušnou čiarov na Kamzik asi 20km všetky stanice tv chytam z Borskeho Mikulaša a z Kamzika akurat VKV -96.6Mhz Slovensko ktory vyžaruje 100kw a DAB+ z Borskeho Mikulaša 0 bodov.

    1. Jasné. Takže mmc to uhádol presne. Nuž, ak si v tieni Malých Karpát, tak DAB+ nechytíš, lebo z Borského Mikuláša sa ešte nevysiela. Ešte stále je v štádiu pilotného vysielania a pokrytie má veľmi slabé.

    1. Nič. Reagoval som na dr.B, bez toho, že by som vedel, odkiaľ je tono. Ale trafil som sa.

  25. towerkom asi zaspal dobu lebo pokritie vysielacov je nulove a mizerne lebo z kosic signal nechitime,len 2a3 multiplex chytame ale nechytame 1a4 multiplex a to su oblasti semsa,hodkovce, novacany ,rudnik ,jasov,poproc,medzev stos kupele,smolnik atakdalej.co vy na to

    1. To je hornatá oblasť s obcami v pomerne úzkych údoliach, tam pomôže len sieť dokrývačov. Tie, ktoré tam sú, šíria iba MUX2 a 3. Towercom nemá napr. pokrytie MUX4 ani v lukratívnejších oblastiach, len minulý mesiac ho spustil v Prešove, ani to nikde nezverejnil. Nebyť webov ako je tento, tak sa to takmer nikto ani nedozvie … Obávam sa, že u vás sa situácia tak skoro nezlepší. A Towercom trestuhodne mlčí. A ľudia v Prešove nadávajú, že po spustení MUX4 by už brali tú akciu Plustelky za 3€/mesačne, ale dozvedeli sa to neskoro a akcia medzitým skončila…

    2. Napíš do TWC, aby pridali MUX 1 a MUX 4 na vysielač Medzev – Lastovičí vrch…

  26. Možeš pisat kolko chceš. My s kamaratom z pd sme sa už napisali ,napisali ale asi im zomrela pisarka. Tak neodpovedali a neodpovedali doteraz.

    1. Skús napríklad „Občan za dverami“… Možno to pomôže.

  27. To pre koho chcú Towertrolovia vysielať z tých miestnych muxov tú rozšírenú ponuku ked majú 15000abonentov a kedže ju chcú poskytovať z vysielačov Avisu ktoré majú smiešne výkony a pokrytie,to budú vysielať pre 10000 abonentiv az nich si ju predplatí max 1000.Trolovia sú podnikatelia storočia tak ako naši politici od 93-tieho len dlžoby robia.Nech radšej zvýšia výkony svojich vlastných vysielačov ved je povolenie na 50kw na každy vysielač a ani to niesú schopný spustiť .

    1. Tam ide o to, aby sa blokovali kanály, aby to neprevádzkoval niekto iný, aby niekto iný nestrkal nos do kšeftov…

    2. V minulosti kúpili aj konkurenčného vysielacieho prevádzkovateľa ANTÉNA PLUS, ktorý prevádzkoval vysielače na kótach Žilina – Veľká lúka (vedľa Krížavy), Trenčín – Javorník (vedľa Nad Oborou) a ďalšie stožiare a vysielali cez nich niektoré vysielača Fun rádia, Jemné Melódie… Pre stanice to bolo určite lacnejšie, preto to bolo pre nich nemysliteľné, aby mali vedľa svojich stožiarov niečo také… Otázne je aj čo bude s hornou „vysielacou“ stanicou lanovky Zobor, keďže sa ide obnovovať lanovka… Proste stanice si hľadajú alternatívne – lacnejšie spôsoby šírenia a aj tie sú niekedy zlikvidované (ako vyššie spomínaný prípad Veľká lúka, Javorník…) a v mnohých prípadoch nie je možžné postaviť nové stožiare vedľa terajších… O staniciach ako prvá Rebeca, Rádio Tatry, RTI, ktoré nemali na platenie drahých prenájmov za šírenie frekvencií, ani nehovoriac…

  28. preco bi ste nemohli postavit v Medzeve vysielace alebo dokrivace na 1a4multiplex a ked nie v Medzeve tak v Semsi

Komentáre už nie sú povolené.