Reklama

Na spustenie archívu sa pripravuje ďalší satelitný operátor

Po satelitných platformách ANTIK Sat, Magio Sat a Skylink, chce spustiť archív vysielania ďalší slovenský satelitný operátor. Na spustenie archívu sa podľa informácií nášho portálu SatelitnáTV.sk pripravuje už aj platforma DIGI TV. Podrobnosti zatiaľ nie sú známe, služba však bude k dispozícii užívateľom nových dvojtunerových HDTV boxov KAON KST B2046. Tento box je totiž už hardvérovo, ako aj softvérovo, na archív pripravený. Pre využívanie služby bude samozrejme potrebné ešte aj internetové pripojenie.
Pokračovanie nižšie:


DIGI TV bude už v poradí štvrtým satelitným operátorom u nás, ktorý bude ponúkať svojim predplatiteľom archív vysielania. Zákazníci s aktivovanou službou si tak budú môcť pozrieť spätne svoj obľúbený program a to aj bez toho aby si ho nahrali. Pri prehrávaní z archívu je samozrejme možné program kedykoľvek zastaviť, pretočiť späť, prípadne pretočiť nežiadúce reklamy.

Oficiálny termín spustenia archívu, pre zákazníkov DIGI TV, ešte nie je známy. Počíta sa však so spustením služby ešte tento rok.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pantelio má archív od začiatku vysielania a stačí na to telka s podporou HbbTV.

    1. Máš ten modul od Pantelia v TV, alebo v sat. boxe? Smiem sa opýtať aký typ? Zaujíma ma to kvôli tým extrémne vysokým dátovým tokom, nie všetky prijímače to zvládnu dekódovať. A v archíve cez HbbTV asi nebudú všetky stanice, či?

  2. Rv:To máš skadial že neposkytuje služby koncovým uživatelom.Kúp si modul zaregistrujú ťa a pozeráš!

    1. Má Pantelio v ponuke aj samostatné karty, alebo iba CA moduly? Lebo keď som tak trochu narýchlo googlil, našiel som len moduly.

    2. len bezkartové moduly … karty sú najslabší článok zabezpečenia

    1. ze regionalok, sa pozri co nemaju vsetko v HD

      https://www.lyngsat.com/packages/Pantelio.html

    2. Čo by som sa pozeral do nejakého neaktuálneho internetového zoznamu, keď si to môžem prelúskať na telke hneď teraz.

    3. Ach jaj, o tom kvázi-HD u väčšiny operátorov sa tu už popísalo viac ako dosť, a aj tak sa tu tá otrepaná mantra o SD mazaniciach objavuje znovu a znovu… Uvedom si, vážený VVV, že môžeš mať aj 4K stanicu, ale kým na nej nepôjde natívne 4K obsah, iba upscaling zo SD, tak z toho 4K zostane iba logo, obraz bude fakticky kvalitou stále na úrovni SD. To isté platí samozrejme aj pre HD. A naopak, SD stanica na ktorej beží obraz downscaled z HD, má obraz vzdialený od pojmu „mazanica“ a pokiaľ nemáš TV s uhlopriečkou 55″, tak budeš musieť pchať nos do obrazu, aby si to odlíšil od HD. Podčiarknuté a sčítané: o kvalite obrazu rozhoduje viac faktorov, než iba nápis „HD“ pri logu stanice. A vôbec, tvoj príspevok mi pripadá iba ako ubezpečovanie seba samého, že operátor, ktorého máš teraz, je ten naj a konkurencia je fuj. Ale to je koniec koncov normálne, robí to veľa ľudí v záležitostiach tzv. spotrebiteľského správania – je jednoduchšie učičíkať sa sebaklamom, než si vyhľadať informácie, spraviť dôsledné porovnanie a potom prípadne meniť dodávateľa služieb a možno aj technické vybavenie… A poskytovatelia služieb a výrobcovia to dobre vedia a mnohí to aj poriadne zneužívajú.

    4. 55″ som predal, teraz pozeram aj tv vysielanie na 128″ platne.
      55″ televizory su dnes uz standard

      Ja si uvedomujem aj bez tvojho mudrovania, ze sd upscale-nute do hd nebude vyzerat lepsie, ale preco takyto komemtar?
      Vies podlozit fakt, kolko obsahu nevysielaju hd stanice v nativnom hd rozliseni?
      Viem si predsa prepnut medzi sd/hd stanicou a vidim markantny rozdiel.

      Taktiez ta chcem vyviest z omylu, ze sa o niecom ubezpecujem. Preto, ze mi zalezi na kvalite obrazu a programovej ponuke si platim sluzby u 2 sat. operatorov a stale hladam nove moznosti. Pantelio, zial, by mi nic nove neprinieslo.

      Ja ale chapem, ze tebe, resp. vela inym zakaznikom vyhovuje a respektujem to. Zial, v pocte HD stanic znacne zaostava za konkurenciou a to je fakt, ktory nemozes popriet.

    5. 55″ televízory sú štandardom v obchodoch, ale v domácnostiach ešte zďaleka nie. Ešte riadnu chvíľu potrvá, kým sa technika obmení. Ďalej odhadujem, že veľa ľudí má 2., 3. až n-tý TV v pracovni, detskej izbe, kuchyni atď., kde sa 55″ TV buď nevmestí, a/alebo nemá zmysel. Je fajn, že máš taký veľký formát obrazu, ale aj bez môjho mudrovania ti je určite jasné, že v tomto si výnimkou.

      Sorry, že som bol v predošlom komentári taký uštipačný, ale podobný názor sa tu objavuje pravidelne a je to neprijateľné zovšeobecnenie z dôvodov, ktoré som už uviedol. Ak by si bol napísal, že TEBE tie SD programy nevyhovujú, nepoviem ani ň. A nemám štatistiky, koľko upscalovaných relácií sa vysiela na HD kanáloch, ale vidím to príliš často, trúfam si tvrdiť, že na našich staniciach je to viac, ako polovica. Ale keď sa tak nad tým zamyslím, možno mám skreslený odhad, keďže nepozerám kadejaké (podľa mňa) hlúposti z vlastnej produkcie typu Farma, Modré z neba, Žlté z ucha, Súdne siene a pod., ktoré by už hádam mohli byť v HD… Takže sa opravujem: z obsahu, ktorý ma zaujíma, je podľa môjho odhadu nadpolovičná väčšina v SD. Ale na druhej strane, keď vidím program natočený v HD downscalovaný do SD, musím sa pozrieť buď pekne zblízka, alebo to musí ísť na veľkej uhlopriečke, aby som videl rozdiel. A ešte ani vtedy sa to väčšinou nedá nazvať mazanicou, aj keď to závisí tiež od prijímača (niektoré zobrazujú SD obraz naozaj nepekne, pritom HD u nich môže byť veľmi kvalitné) a od typu programu – napríklad pri filme downscaling prekáža menej, ako pri športe. No a v neposlednom rade záleží aj na takých veciach, ako stupeň kompresie, kedy HD obraz môže byť postihnutý artefaktmi viac, než SD, lebo operátor sa snaží šetriť prenosovú kapacitu, atď. Ako som písal vyššie: o kvalite obrazu rozhoduje veľa faktorov, nie len rozlíšenie. Aj keď, samozrejme, čím viac programov v HD, tým lepšie.

      A nepopieram, že Pantelio má menej HD programov, nič v rozpore s tým som ani netvrdil. Reč bola o tom, či sú SD programy mazanice, alebo sú ešte stále prijateľné a či počet SD versus HD staníc je kruciálny argument pre výber operátora. Nie som zákazník Pantelia, ale uvažujem, že na druhý TV do pracovne a aj pre rodičov by hádam stačil, cena je dobrá, programová ponuka vzhľadom k cene výborná, väčšina staníc v SD mi neprekáža. Jediný problém je, že nikto nevie, či sa náhodou o rok nerozhodnú, že im to nevynáša a nezbalia kufre.

  3. Len aby sme boli aj my v obraze, tu uhlopriečku udávate v cm, či v palcoch, lebo ak máš 325,12 cm plátno t.j. 128″, tak daj tip v akej oblasti pracuješ, lebo aj my ostatný si raz chceme kúpiť také.

    1. Ano v palcoch. Epson tw6700 za 1200€

      Niekto mina peniaze na dovolenky ja minam na elektroniku. Nic vynimocne. Pracujem ako operator v callcentre takze vela rozhodnd nezarabam

  4. No tak ta cena je v pohode, predpokladal som, že také čosi si môžu dovoliť len ľudia žijúci v komplexe Bonaparte, ale aj tak sa mi taká uhlopriečka zdá úplne šialená, veď keď na tom pozeráš …, tak to musí vyzerať ako scéna z Votrelca

Komentáre už nie sú povolené.