Reklama

Športová televízia 213 prerušila šírenie programu na družici Astra 3B

Slovenská športová televízia 213 aktuálne nešíri svoj program prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E), z ktorej môžu prijímať stanicu zákazníci platformy Skylink v HD kvalite. Na programovej pozícii televízie je aktuálne dostupná len čierna obrazovka. Z akého dôvodu, nie je v súčasnosti známe. Môže sa jednať o technický problém, prípadne o finančné problémy. O problémoch v televízii sme Vás už informovali minulý mesiac, kedy prišiel slovenský športový kanál o časť svojich zamestnancov. Dôvodom boli nevyplatené mzdy.
Pokračovanie nižšie:


213-ka vysiela z družice Astra 3B (23,5°E) od apríla tohto roku. Vysielanie je dostupné nekódovane (FTA) ešte aj z družice Thor 6 (0,8°W), z frekvencie 12 054 MHz. Z tejto pozície je k dispozícii nielen pre zákazníkov platforiem Magio Sat, DIGI TV a freeSAT, ale aj pre všetkých majiteľov digitálnych satelitných prijímačov s podporou štandardu DVB-S2. Rovnako tak šírenie pokračuje aj u vybraných káblových a IPTV operátorov.

Televízia 213 sa sústreďuje najmä na podporu domáceho športu a marginálne aj kultúry. Celé vysielanie si pripravuje z vlastných zdrojov a divákom ponúka iba prenosy z domácich športových a kultúrnych podujatí. Názov televízie vychádza symbolicky zo stupňov víťazov.

Technické parametre pre príjem 213 HD:
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12363 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: 213 HD
Provider: Towercom
Video formát: MPEG4
Kódovanie: FTA

PIDy:
Video PID: 5515
Audio PID: 5525
Audio stopy: 5525 slo (Mpeg)
PCR PID: 5515
PMT PID: 5505
TSID: 3234
ONID: 0003
SID: 4915
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Rada pre vysielanie rieši odňarie licencie 213. kvôli neoznámeniu prevodu podielu ohľadom vlastníctva: https://strategie.hnonline.sk/media/1070319-rada-pre-vysielanie-spustila-konanie-televizia-213-moze-prist-o-licenciu

  2. no tí zákazníci, ktorým to boli antenári namontovať do spoločných TV antén budú mať bohovú radosť…

  3. Och nie akurát keď ma začala baviť čo zas mam kukať ten odpad joj a markízu

  4. Milá redakcia to ste doteraz nezistili prečo prestali?

  5. Ľudia prečo tomu nechápete? RTVS bude mať trojku – šport. program, tzn. príjemnú 213 musia odstaviť za každú cenu….

  6. dostupná je pre všetkých je to FTA stanica…pravte si to : nie len pre zákazníkov platforiem Magio Sat, DIGI TV a freeSAT ale PRE VŠETKÝCH

  7. Už sa to niekde písalo: šíriť signál ako na začiatku z THOR 6- FTA ,dostupný pre všetkých operátorov a záujemcov.Všetko ostatné je žiaľbohu likvidačné pre finančnú náročnosť €.

  8. @ Mark , oni to nechcú pochopiť , ale mňa to ani neprekvapuje , na Slovensku je to bežné , že jedná TV sa neudrží ani 2 roky , keď , štartovali , tak som im fandil , ale posledné mesiace to išlo dole vodou , samé záznamy a reprízy , ten hokejbal , SR – Kanada , čo naši vyhrali celý turnaj , tak ho opakovali celé tri mesiace , už som mal na nich také nervy , že sa mi hnusili , myslel som si že to vymažem alebo to dám na rodičovský zámok a bude pokoj , aspoň ten Hokej a Futbal , bol dobrý – R.I.P , nech žije Banánová republika

  9. Aspoň nech dajú vyhlásenie, či sa vrátia na Astru 3B alebie nie, že či technici a antenári majú presmerovať paraboly alebo prepojiť na satelit Thor 6, lebo množstvo panelákov – STA-čiek zostalo bez signálu! Ľudia zaplatili firmám za montáže, aby mali signál športovej 213 a teraz sú bez signálu.

    1. Zbytočne budeš otáčať na Thor. Toto už nerozchodia. Odpájajú v smere slnka – od východu na západ. Presne opačne ako začínali 🙂

  10. Podľa vyjadrenia tak nebudú dlho fungovať ani na Thore…čo je naozaj škoda. Podľa informácii tak Digi Slovakia ich vyradí zo svojej frekvencie keďže jej zabezpečuje up-link. Je to naozaj škoda. Bol to dobrý projekt ktorý bohužiaľ skončil na nenažranosti a neprofesionalite vrámci samotnej televízie. Vďaka naivite zo strany vedenia

  11. Nic nezachrania…dlhy velke..peniaze ziadne..sucasny majitel je rovnaky clovek co potopil slovak sport..teraz potopil dalsiu telku.

  12. Nechápem, keď vravíte o finančných problémoch v televízii 213, prečo sa vysiela naďalej v Digi, Magio Sat atd..skôr si myslím že problém je niekde inde…toto bola jediná televízia kde vysielajú záznamy z tanečného športu. Aj kvôli tomu sme si dali nainštalovať skylink…a teraz nič. Som z toho sklamaná

    1. Presmerujte si parabolu na Thor 6 (0,8°W) tam 213 vysiela. Šírenie cez Astru 3B je finančne náročnejšie ako cez Thor 6. Prípadne si kúpte druhú parabolu na Thor 6. Cez e-shopy na internete vás kúpa 80 cm paraboly výjde na cca 10 – 12 eur a konvertor, ktorý sa dáva na tyč pred parabolu na cca 3 – 4 eur + kábel cca 2 – 3 eur a sledujete 213.

    2. Nechápem, načo ste si dali nainštalovať Skylink, keď ste mali záujem len o TV 213. Na to predsa nebolo treba upisovať sa nejakému operátorovi, táto stanica bola na Astre 3B voľne, bez kódovania. Stačilo natočiť lavór na 23,5° východne… Alebo ako podotkol kolega v príspevku vyššie, dala sa zadarmo chytiť aj na Thore 6. Na Astre bola ale v HD kvalite. Nuž, to je už teraz aj tak pasé.

  13. Digi tv už vyradilo 213 ponuky. Ked bude aktivácia boxu.tak už nebude 213 ponuke.

  14. Vysielanie TV 213 mozte sledovat na jej WEBe https://213.sk

  15. Chlapci a dievcata. Na 213 zabudnite. Vsetko nieco stoji a peniaze nie su. Nikto televiziu nepotopil, ale nebude, pretoze ju nikto nepodporil. Na Slovenskom trhu sa TV, nieto este sportova neuzivi bez toho aby ju niekto nefinancoval. Vid platby za Markizu a Joj. Za tie ste ochotni platit.
    Podpora slovenskeho sportu, okrem futbalu a hokeja, je mizerna a kluby nie su schopne pomaly financovat sami seba, nieto este platit za sportove prenosy, tak ako ich robila, podotykam, ze velmi slusne, 213. Takze ak ste za 213 neplatili, nemala z coho zit, iba z vlastnych investicii, pretoze to minimum reklamy co dokazala predat ju nemalo ako uzivit. Bohuzial sponzori stacia tak uzivit kluby aj v najvyssich sutaziacch a zaplatit 213 cca 1000EUR (min 3x kamera, 1x rezia a cestovna rezia) alebo hoci aj polovicu nestacia.
    Takze kym televizia stacila tlacit karu s vlastnymi peniazmi, potom s dlhmi, tak to vydrzala. Moja otazka pri jej vzniku bola: „Ako dlho?“ Odpoved vidite, respektive nevidite.
    Musi prist zase niekto, kto to bude ochotne finacovat a necakat zisk, len stratu. To je Slovensky sport.
    Vsetci ktori hladate sport, aj rozne mensinove sporty, dokonca aj tance, tak sa musite upriamit na internet, kde sa mimochodom vysiela v mnohych pripadoch uz aj HD ready. www.huste.tv, www.tvcom.cz

    1. „Odpoved vidite, respektive nevidite.“ 😀 Palec hore za vtipný bonmot, pobavilo.

Komentáre už nie sú povolené.