Reklama

freeSAT stratil v treťom štvrťroku viac ako 3 tisíc predplatiteľov

Služby satelitného operátora freeSAT, na Slovensku a v Českej republike, prestalo využívať v treťom štvrťroku celkovo 3 300 predplatiteľov. Vychádzame z oficiálnych údajov, ktoré zverejňuje pravidelne skupina Liberty Global. Najviac stratila platforma freeSAT v susednej Českej republike a to až 2 900 predplatiteľov, zvyšných 400 na Slovensku.
Pokračovanie nižšie:


Pokračuje tak zlý rok platformy v ČR kde už ubudlo operátorovi v tomto roku 9 300 predplatiteľov. Naopak na Slovensku si zatiaľ freeSAT drží mierny nárast (3 000) abonentov a to aj napriek horším výsledkom v druhom a treťom štvrťroku.

K 30. septembru mal freeSAT 178 tisíc zákazníkov, z toho 102 200 v Českej republike a 75 800 na Slovensku.

Prevádzkovateľovi sa nedarilo v poslednom období ani v susednom Maďarsku s platformou UPC Direct, tam stratil za posledný štvrťrok 8 tisíc zákazníkov. Naopak darilo sa platforme Focus Sat, ktorej sa podarilo získať 3 tisíc nových predplatiteľov.

Celkovo využívalo služby UPC DTH na konci septembra tohto roka 803 tisíc zákazníkov, z toho 75 800 na Slovensku, 102 200 v Českej republike (freeSAT), 269 900 v Maďarsku (UPC Direct) a 355 100 v Rumunsku (Focus Sat).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Do nedavna bol FreeSAT odpad ale teraz ked nazdielali vsetky chybajuce programy od Digi, tak je FreeSAT lepsi. Maju vsetky programy na THORe, kdezto Digi ma aj na Intelsate. Jedine co chyba su DigiSPorty, ale nie kazdy je na sport..

  2. Všetci sa trepú do Mágia (mágio neznášam). Ja som s freesatom spokojný (a keď skylink zapne na všetkých svojich kartách uniblock, tak freesat porastie 🙂 ).

    1. Skor rastie skupina tych, co uz nie su ochotni platit za tie smeti, ktore vysielaju. Konkretnym prikladom su dokumentarne kanaly, ktore teraz uz dokumeny vysielaju len vynimocne, 99 percent uz davaju reality smeti.

      Ja mam freesat uz celkom dlho, hlavne sa mi to pacilo kvoli dokumentarnym kanalom, no teraz uz davaju len rality smeti takze hned po skonceni viazanosti aj zrusim predplatne, asi mi ostane len dvbt fta. Freesat za obsah kanalov nemozu, no by niektore mohli vyradit a dat ine ale kedze to nerobia tak ja koncim, toto si uz neprosim.

  3. Keď zapne uniblock aj Freesat aj Skylink tak skončí pre obyčajných ľudí aj tak rozšírené share, zdieľanie kariet a preto každý kto chce pozerať tak sa zas aj oficiálne zaplatí a nebude platiť rôznym serverom.

    1. Zaujímalo by ma, nakoľko je u nás, prípadne v ČR rozšírený cardsharing. Či sa operátorom oplatí nahnevať legálnych a platiacich klientov s linuxovými prijímačmi zapnutím uniblocku. Že ho zapína Slizlink, to netreba veľmi komentovať, tamojší súdruhovia sú už dávnejšie odtrhnutí od reality a strácajú príčetnosť. Ale nezachytil som správy, že to plánuje spraviť aj Freesat. A čo sa týka homesharingu, u Freesatu snáď nie je potrebný, keďže pokiaľ viem, príplatok za druhý TV je tam iba symbolický.

  4. Freesat uniblock len tak lahko nezapne ! Si o tom niekde čítal že sa také niečo plánuje ?? Určite nie, pretože freesat sa vyjadril že ICE karty budú naďalej v distribúcii pre tých čo chcú od nich len kartu.

Komentáre už nie sú povolené.