Reklama

Pantelio chce predstaviť svoje služby odbornej verejnosti

Spoločnosť Pantelio má v pláne predstaviť svoje služby odbornej verejnosti na konferencii KKTS (Kam kráčí telekomunikační síte), ktorá sa bude konať 14. septembra 2017 v českom meste Plzeň. Portál SatelitnáTV.sk informoval o tom priamo prevádzkovateľ.

Operátor bude mať na uvedenej konferencii prezentáciu systému pod názvom „White Label“ – Ako sa stať satelitným operátorom. „Tento systém umožňuje stať sa virtuálnym operátorom a predávať satelitnú televíziu,“ uvádza Pantelio. Celú prezentáciu prednesie Slavomír Turčáni, vedúci predaja. Nejde pritom už o prvú prezentáciu, medzi prvými sa dozvedeli o službe slovenskí operátori na konferencii METRO ON LINE v Poprade ešte koncom mája tohto roku.
Pokračovanie nižšie:


Pantelio využíva na družici Belintersat 1 (51,5°E) aktuálne tri satelitné transpondéry s frekvenciami 11 290 MHz, 11 350 MHz a 11 410 MHz z ktorých vysiela približne 80 kanálov. Všetky sú šírené v kompresnom formáte MPEG-4. Zaujímavosťou je, že pre bezproblémový príjem postačuje satelitná parabola s priemerom 60 cm. Navyše sú z družice šírené voľne (FTA) aj niektoré slovenské regionálne televízie, ktoré nikde inde na satelitnom orbite nenájdeme, vrátane športového programu 213 v 4K kvalite.

Samotná služba je určená pre operátorov, ktorí ju môžu následne ďalej ponúkať už aj koncovým zákazníkom pod svojou značkou ako virtuálni operátori. V praxi tak Pantelio poskytne službu všetkým operátorom v ktorej bude zahrnutá satelitná kapacita, uplink, celý systém a samozrejme aj potrebné dekódovacie zariadenie pre koncových zákazníkov. O balíčkoch ako aj cenách budú rozhodovať už samotní operátori.

Aktuálny zoznam kanálov, ktoré šíri Pantlio na družici Belintersat 1 (51,5°E) nájdete na našej stránke www.satelitnatv.sk/frekvencie/pantelio-sk/.

Mohlo by vás ešte zaujímať