Reklama

Joyne: Väčšina staníc už v kóde, FTA zostali Schlager či Nashville TV

S oficiálnym štartom novej holandskej satelitnej platformy Joyne, ktorá šíri programy na družici Eutelsat 9B (9°E), došlo aj k postupnému zakódovaniu takmer všetkých televíznych kanálov, z ponuky operátora, systémami podmieneného prístupu Conax (CAIDy: 0B00 a 0BC1). Aj keď väčšina staníc je už kódovaná, voľne (FTA) dostupné zostali vybrané regionálne, ako aj hudobné kanály a rádiá. Satelitných divákov, a to nielen na Slovensku a v Českej republike, môžu zaujať najme stanice Schlager TV, TV Oranje či Nashville TV. Všetky vysielajú stále nekódovane. Pre príjem tak postačuje digitálny satelitný prijímač s podporou DVB-S2.
Pokračovanie nižšie:


Schlager TV sa zameriava na tzv. Volksmusik. Vo vysielaní nájdeme nielen holandských, ale aj nemeckých interpretov ako Michael Holm, Die Flippers, Heino, Udo Jürgens, Rex Gildo či Freddy Quinn.

Nashville TV poteší najmä fanúšikov country hudby. Vysiela 24 hodín denne a prináša interpretov z celého sveta.

TV Oranje je holandský hudobný kanál so zameraním na domácich interpretov. Kanál veľmi dobre poznajú aj zákazníci satelitnej platformy Skylink. Program je totiž k dispozícii už dlhšiu dobu na všetkých aktívnych kartách, stačí mať len zaplatený minimálne tzv. Servisný poplatok. Na družici Eutelsat 9B (9°E) je program šírený voľne.

Joyne šíri aktuálne všetky programy z ponuky z dvoch satelitných transpondérov s frekvenciami 11 747 MHz a 12 073 MHz.

Technické parametre pre príjem TV Oranje, Schlager TV a Nashville TV :
Družica: Eutelsat 9B (9.0°E)
Frekvencia: 12073 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: Joyne
Video formát: MPEG4
Kódovanie: FTA

Kompletnú ponuky platformy Joyne nájdete už tradične v sekcii frekvencie: www.satelitnatv.sk/frekvencie/.

Mohlo by vás ešte zaujímať