Reklama

Pantelio testuje HbbTV, aj s archívom

Satelitný operátor Pantelio, ktorý šíri už niekoľko mesiacov slovenské a české televízne programy prostredníctvom družice Belintersat 1 (51.5°E), testuje hybridné vysielanie (HbbTV), vrátane archívu. Niekoľko HbbTV aplikácií je dostupných na infokanáli Pantelio info, ktorý vysiela nekódovane (FTA) z frekvencie 11 290 MHz.
Pokračovanie nižšie:


V hybridnom vysielaní, ktoré je dostupné aj širokej verejnosti, je v rámci testov sprístupnená videotéka, niekoľko internetových rádií ako aj archív vysielania. V archíve je možné zhliadnuť programy slovenskej regionálnej televízie TV9. Vzhľadom na to, že ide len o testy môže byť obsah aplikácií samozrejme kedykoľvek zmenený.

Pantelio je nový satelitný operátor, ktorý nechce poskytovať služby koncovým zákazníkom, ale ďalším operátorom. Tí následne sprístupnia programy divákom. Pantelio vie pre operátorov zabezpečiť kompletný servis, vrátane satelitnej kapacity, uplinku a samozrejme aj potrebného dekódovacieho zariadenia pre koncových zákazníkov. O balíčkoch ako aj cenách budú rozhodovať už samotní operátori.

Ukážka hybridného vysielania operátora Pantelio

Mohlo by vás ešte zaujímať