Reklama

Óčko Gold môžu sledovať už aj satelitní diváci, vďaka HbbTV

Do hybridného vysielania (HbbTV) hudobnej televízie Óčko pribudla nová aplikácia pod názvom Gold, ktorá umožňuje divákom sledovať sesterský kanál Óčko Gold. V súčastnosti tak ponúka česká stanica v hybridnom vysielaní už nielen stream programu Óčko Expres ale aj Óčko Gold.

Táto novinka určite poteší najmä satelitných divákov s možnosťou príjmu z družice Astra 3B (23,5°E), vzhľadom na to, že uvedené programy nie sú šírené cez satelit, no vďaka HbbTV ich budú môcť sledovať. Na výber sú tri kvality internetového streamu (LQ, MQ a HQ). Pre príjem sa samozrejme vyžaduje zariadenie s podporou HbbTV a prístup k internetu.
Pokračovanie nižšie:


Óčko Gold sa zameriava na najväčšie hudobné hity od 60-tych po 90-te roky. Program prináša časom preverené skladby z československej aj zahraničnej produkcie. Vo vysielaní tak nechýbajú svetové legendy ako Elton John, Tina Turner, Michael Jackson, Madonna, ABBA, Beatles alebo Rolling Stones.

V HbbTV ponúka Óčko v súčastnosti už päť aplikácií: Flirt, Shop, Generace O, Expres a Gold. Pre spustenie je potrebné stlačiť na satelitnom prijímači, prípadne TV, červené tlačidlo.

Technické parametre pre príjem stanice Óčko:
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12168 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: Ocko TV
Provider: SES ASTRA
Video formát: MPEG2
Kódovanie: FTA

PIDy:
Video PID: 0160
Audio PID: 0080
Audio stopy: 80 (Mpeg)
PCR PID: 0160
PMT PID: 5201
TSID: 3224
ONID: 0003
SID: 5201
TXT: N/A
HbbTV: Ano
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať