Reklama

Operátor Flix TV začal šíriť prvé programy v H.265

Najmladší satelitný operátor na našom trhu – Flix TV začal šíriť na družici Eutelsat 16A (16°E) prvé programy v novom kodeku H.265/HEVC. Z doterajšieho kodeku H.264 prešli na nový formát stanice Discovery World, TLC, Arena Sport 1, Nova Gold, Prima HD, Kino Barrandov, AXN Czech, Discovery Czech, Nova HD, Nova Action, Nova Cinema, Nova 2. Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2. U programu Nova Sport 2 je síce v názve HD, operátor však šíri zatiaľ iba SD verziu. Všetky uvedené programy vysielajú z transpondéra 11 094 MHz, české komerčné kanály sú samozrejme dostupné iba českým predplatiteľom.
Pokračovanie nižšie:


Využívanie nového kodeku umožní operátorovi efektívnejšie využívanie satelitnej kapacity. Predplatiteľov s dodávanými set-top-boxami sa zmena na H.265/HEVC nijak nedotkne. Programy môžu aj naďalej prijímať, vzhľadom na to, že Flix box už tento nový štandard podporuje. Ak by náhodou niektoré programy nefungovali, odporúčame spustiť vyhľadávanie programov Flix TV a to jednoducho a bez zadávania akýchkoľvek parametrov cez hlavné menu prijímača (Menu-Inštalácia-Flix TV vyhľadávanie-Štart vyhľadávania).

TIP: Už čoskoro začne u nás šíriť jeden satelitný operátor programy v kodeku H.265

K dispozícii je tiež aj nová verzia softvéru pre Flix boxy s označením 1.0.26, ktorá prináša niekoľko opráv. Aktualizácia prebehne automaticky cez družicu.

Technické parametre pre príjem kanálov v H.265
Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 11 094 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 4/5
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: QPSK

Zoznam kanálov na transpondéri:
– TLC (H.265/HEVC)
– Prima Zoom (H.264)
– Arena Sport 1 (H.265/HEVC)
– Nova 2 (H.265/HEVC)
– Prima Cool (H.264)
– Nova Gold (H.265/HEVC)
– CT 24 (H.264)
– Nova Action (H.265/HEVC)
– Nova Cinema (H.265/HEVC)
– Nova HD (H.265/HEVC)
– Nova Sport 1 HD (H.265/HEVC)
– Nova Sport 2 (H.265/HEVC)
– Prima HD (H.265/HEVC)
– AXN Czech (H.265/HEVC)
– CT 2 (H.264)
– CT D/ art (H.264)
– Discovery World (H.265/HEVC)
– Kino Barrandov (H.265/HEVC)
– Prima Love (H.264)
– CT 1 HD (H.264)
– CT Sport HD (H.264)
– Discovery Czech (H.265/HEVC)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak to je v keli,zrovna som chcel po skončení platnosti skylink karty k nim prejsť a zrovna nový prijímač kupovať nemienim mam len dvojročný ab 650 hd

    1. Pokial viem, FlixTV aktualne ponuka len bundle set-top-box + 6 predplatenych mesiacov, moznost len programy bez stb nemaju.

    2. Tych mesiacov moze byt 7, ak si zakaznik zaregistruje kartu az v posledny den mesacnej lehoty od zaciatku pouzivania. A v ponuke su aj samotne karty, ako pise Fajnsmeker nizsie.

  2. Už nejaký ten mesiac sú aj karty http://www.satelitnatv.sk/2017/01/flix-tv-zacala-predavat-uz-aj-samostatne-karty/

    1. Nepostrehol som. Kedze poskytovali povodne len bundle, bolo to mimo moj zaujem. Uz som pozrel aj stranku. Otazka je, kolko stoji dalsich 6 mesiacov – rovnaku sumu ako nova karta?

    2. To ani srnky netusia. Flix si sam podkopava nohy, ked nezverejnuje svoje plany a drzi tak zaujemcov v neistote.

  3. No zvuk mi ide ale obraz nie na daných programoch Dreambox7020HD.

    1. Na starších linuxoch to beží cez stream do PC pomocou VLC prehrávača.

  4. Ja som chcel prejsť k Antiku. Som zneistený, vyčkávam čo bude ďalej. Chcelo by to jednoznačné verejné vyjadrenie, ktoré programy zostanú v MPEG4 a ktoré nie. A toto by mal zverejniť každý operátor za seba.

  5. Flix sem Flix tam. To je ako Tescomobile, nič nemajú len nakupujú. Na Eutelsate 16A (16°E) nájdete od Flixu len OTA data. Vťetko ostatné nakupujú od Antiku!

    1. Zjavne nemas dobre info. TP ma v prenajme rakusacky Telekom, takze ziaden Antik ani Flix.

    2. Neviem odkiaľ berieš informácie, ale nájdi tu jeden program od Telekomu! kingofsat.net/pos-16E.php

    3. hlavne, že sleduješ kingofsat … keby si čítal domáce weby, tak by si vedel, že všetky programy, čo majú uvedeného providera Antik, M-tel, Direct2home, Vip Croatia alebo aj Flix v skutočnosti vysiela Telekom Austria. telekomaustria.com/en/wholesale/satellite

  6. Moja poznámka bola k špekulácii p. Ivana, Antik alebo Flix. Ale vidím, že podaktorí potrebujú bližšie vysvetlenie: Takže, niekto je majiteľom družice napr. SES Astra v Luxembusku, alebo Eutelsat v Paríži. Niekto, kto má zariadenie na uplink si prenajme, alebo kúpi nejaké transpodéry napr. Telekom Austria, alebo Skylink. Voľnú dátovú kapacitu poskytne, prenajme niekomu ako je napr. Antik. A niekto má len zmluvu s Antikom a nakupuje hotové balíky programov napr. Flix. A je im úplne jedno, z ktorého miesta a kto vysiela uplink. Ak sa mýlim prosím redakciu o uvedenie tohto tvrdenia na pravú mieru

Komentáre už nie sú povolené.