Reklama

freeSAT: Pribudli tri nové programy, koniec Novy v SR a Markízy v ČR

Satelitný operátor freeSAT rozšíril v stredu 1 marca 2017 ponuku o tri nové programy, z toho dva sú už vo vysokom rozlíšení. Okrem toho však došlo aj k vyradeniu staníc českej skupiny Nova z programového rastra na dodávaných boxoch, rovnako tak skončili kanály Markízy pre českých predplatiteľov. Náhradou za odpojené programy sú tri nové stanice WAU HD, Nova Sport 2 HD a Nova International.
Pokračovanie nižšie:


Všetky novinky sú predplatiteľom k dispozícii od balíčka freeSAT medium HD, zo satelitnej kapacity Telekomu, z frekvencie 12 380 MHz. Pre príjem je potrebný satelitný prijímač s podporou štandardu DVB-S2.

Užívatelia dodávaných boxov od UPC DTH nájdu WAU HD na pozícii číslo 98, Nova Sport 2 pod číslom 84 a Nova International na predvoľbe číslo 3, kde nahradila hlavný kanál TV Nova.

V čase písania správy testoval operátor aj program Prima Plus (SD/MPEG-4). Kódovacie systémy UPC DTH sú už k stanici pripojené. Predpokladáme preto, že by sa mala v ponuke freeSATu čoskoro objaviť aj Prima Plus, ktorá je určená pre divákov na Slovensku.

Technické parametre pre príjem Prima Plus, WAU HD, Nova Sport 2 HD a Nova International:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 380 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST
Kódovanie: Nagra (1815, 1882), Conax (0B02, 0B1C), Cryptoworks (0D97), Irdeto (0624)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Opravdu operátor rozšířil nabídku o 4 programy? Tak to je super, pokud jste ovšem „nezapomněli“ dát mínus a odečíst programy, které odstranil. Titulek jak z Blesku 🙁 To asi jdete freeSATu pěkně na ruku 🙁

    1. Ide v tejto chvíli len o testy, správu sme editovali.

  2. Zaujmave, že Antik na smartvbox odpojil primu ale nova a spol stále ide…

  3. Prosim Vas, o com su stanice ako Nova International, Prima Plus? Programova struktura zostavena zo starych serialov a publicistiky. Aky prinos maju tieto „nahrady“ pre slovenskeho divaka? Posledne tyzdne sa o nicom inom nehovori. Televizne prostredie na Slovensku je totalne v rozklade. Komercne stanice nas krmia nezmyselnymi „zabavnymi“ relaciami, obsahovo na bode mrazu. Skutocne si nespominam, kedy som na Markize, alebo JOJ-ke videl kvalitny film. Spravodajstvo oboch stanic radsej nekomentujem. Nebyt dokumentarnych (NGC, Wild, Animal Planet, Travel, Spektrum…) a sportovych stanic, uz davno opustam satelitny prijem TV stanic. Uz len cakam, kedy aj verejnopravne televizie vstupia do tohto pre divaka nezmysleneho boja a Ceska televizia bude bojovat za jej vypnutie na slovenskom medialnom trhu. Drzim palce komercnym vysielatelom, urcite teraz po odchode Novy a Primy stupnu nasim nepozeratelnym „komerckam“ prijmy z reklamy. V konecnom dosledku si vsetko odskace ako vzdy divak, ktory ak sa doteraz nemal naco v televizii pozerat, tak teraz po zuzeni ceskych TV stanic sa uz duplom nebude mat na co v TV pozriet.

    1. Tiet rôzne odpadové stoky a kanály ako Internasional do cca roku zaniknú… nebudú mať žiadnu sledovanosť, alebo ako ponúkli teleshopingovu náhradu za TV Angeliku. To sa na to nedá pozerať ! ! ! Úžasná ponuka: 3 infokanály, monoskop, český teleshopping… To čo si myslia, že ovčania sú primitívni, že majú IQ ako % pobirmovaného strany v prieskumoch ? !

  4. Vam NOVA cez Antik ide? Mne isla este vcera vecer a dnes rano uz len Nova International…

  5. Podotknem že všetci zákazníci freesatu s kartou freesat light doteraz mali Novu a Primu. Po ich odpojení Nova International, Prima plus aj Wau už v baličku Light nebude, tak aká to je výhra pre týchto zákazníkov?

  6. a budeme sledovat iba verejnopravne televizie ceske a slovenske ako za komunistov..

  7. Nova Internacional ,to je čo za odpadový kanál,to už je lepšia TV 8,ako ten odpadový kanál,horší kanál už ani nejestvuje,ako Nova internacional !,pre mňa ho môžu aj okamžite vypnúť !!!

  8. Wau nie je vôbec nová vsak predtým tam bola v SD takze obsahovo tam je to iste len upgrade v kvalite obrazu a vzhľadom na vyradenie českých programov ani ta Nova international nie je nic iné len velmi okresaná Nova. Takze názov článku by mal byt: freesat pribudol jeden nový program.

Komentáre už nie sú povolené.