Reklama

Dajto HD na družici Astra 3B s teletextom, Prima PLUS s AC3 audiom

Satelitný operátor Skylink pridal teletextové vysielanie na ďalší HD program. Vo štvrtok 12. januára bol aktivovaný teletext na slovenskom televíznom kanáli Dajto vo vysokom rozlíšení, ktorý je šírený z družice Astra 3B (23,5°E), frekvencie 11 875 MHz. Diváci si tak môžu pozrieť potrebné informácie z teletextu už aj na kanáli Dajto a nemusia tak prepínať na hlavný kanál skupiny Markíza. Okrem toho sú tiež samozrejme k dispozícii cez TXT aj skryté titulky.
Pokračovanie nižšie:


V súčastnosti je aktívne teletextové vysielanie na družici Astra 3B (23,5°E) už na dvanástich slovenských a českých HD programoch. Zo slovenských ide zatiaľ len o programy Jednotka HD, Dvojka HD, Markíza HD a Dajto HD.

Popri spusteniu teletextového vysielania na kanáli Dajto HD došlo tiež k pridaniu novej audio stopy vo formáte AC3 k českej stanici Prima PLUS HD, ktorá odštartuje svoje vysielanie 23. januára 2017.

Teletext na HD SK a CZ programoch Skylink:
Jednotka HD, Dvojka HD, Markíza HD, Dajto HD, ČT1 HD, ČT2 HD, Prima HD, ČT24 HD, ČT Sport HD, ČT:D/ČT art HD, Prima MAX HD, Prima COOL HD

Mohlo by vás ešte zaujímať