Reklama

Správy RTVS od 18. decembra v novej grafike a z nového štúdia

V nedeľu 18. decembra odštartuje hlavná spravodajská relácia Správy RTVS v novej grafike a z nového štúdia. Reflektuje doterajšiu farebnú škálu, ktorá vychádzala z trikolóry, avšak s výrazným akcentom na modernosť a trendy. Spravodajské relácie RTVS nebudú vynovené len po vizuálnej stránke, diváci budú môcť zmeny postrehnúť aj v dramaturgii. Ich predzvesťou bola aj nedávna úprava moderátorských dvojíc, Správy RTVS dlhšiu dobu moderuje jeden samostatný moderátor. RTVS tak reflektuje najmodernejšie trendy v oblasti interpretácie spravodajských výstupov smerom k divákom. Dlhodobo plánovaný projekt redizajnu spravodajských relácií, sa systematicky pripravoval, viac ako pol roka. Interný tím, pod vedením riaditeľa Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky Lukáša Dika, zložený z viac ako 35 pracovníkov spravodajstva, techniky a marketingu. Kompletnú zmenu organizačne zastrešil Radoslav Gažo, poverený vedením Odboru produkcie a výroby spravodajstva.
Pokračovanie nižšie:


Okrem zásadnej zmeny vnútornej grafiky relácií Správy RTVS, Góly body sekundy a relácie Počasie, bolo nanovo vymodelované aj virtuálne štúdio. Redizajn sa tak isto dotkne relácií Správy a komentáre a Správy RTVS v slovenskom posunkovom jazyku. Ostatné formáty budú grafickou zmenou prechádzať postupne, počas roka 2017.

Kreatívny návrh vznikol v interných kapacitách Sekcie marketingu a komunikácie RTVS. Tvorcom nového loga Správ RTVS, ktoré reflektuje samotné logo RTVS, je Igor Derevenec, ktorý v spolupráci s Martinom Piterkom a Matejom Repaským pripravili aj návrhy virtuálneho štúdia a moderného spravodajského stola. Zmena zvukovej grafiky prebehne aj v hodinových Správach RTVS v rozhlasovom vysielaní. Svoj vlastný hudobný motív vynovil skladateľ Roman Ferianc, ostal pritom verný pôvodnej melodike, avšak obohatenej o nové aranžmány.

Vynovené Správy RTVS budú môcť diváci sledovať 18.12.2016 o 19.00 na Jednotke.

Mohlo by vás ešte zaujímať