Reklama

Skylink: Všetky programy Českej televízie už len v HD kvalite, SD verzie boli odpojené

V utorok 15. novembra bolo v dopoludňajších hodinách ukončené satelitné vysielanie siedmych verejnoprávnych programov Českej Televízie – ČT 1, ČT 2, ČT 24, ČT Sport, ČT:D/art, ČT1 JM a ČT1 SM v štandardnom rozlíšení (SD), ktoré boli dostupné na družici Astra 3B (23,5°E), frekvencii 12 070 MHz. Zároveň bolo ukončené aj vysielanie HD verzií ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT Sport HD na pôvodnej frekvencii 12 363 MHz.
Pokračovanie nižšie:


Všetky programy Českej televízie sú tak zákazníkom satelitnej platformy Skylink, ako aj majiteľom dekódovacích kariet ČT dostupné už len vo vysokom rozlíšení a to z frekvencie 12 344 MHz, z ktorej vysielajú po novom aj okruhy Českého rozhlasu.

Okrem toho dnes došlo aj k úprave ponuky operátora. Vyradené boli tri programy Kino CS, Doku CS a Muzika CS, ktoré nahradili HD kanály Československo HD a Festival HD.

TIP: Československo HD a Festival HD už v ponuke, koniec Kino CS, Doku CS a Muzika CS

Na DVB-S transponderi s frekvenciou 12 070 MHz zostali vysielať ešte SD verzie českých komerčných kanálov Nova a Prima. Tie budú odpojené podľa najnovších informácií v utorok 22. novembra 2016 spolu s rádiami ČRo. Po ich odpojení bude zatiaľ tento transponder využívať Skylink na šírenie rozhlasových staníc BBC CZ, Beat a Country, ako aj dátových služieb. Neskôr by sa tu mali objaviť nové programy.

Technické parametre pre príjem staníc ČT HD a ČRo:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 344 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Mohlo by vás ešte zaujímať