Reklama

Nova spustila na svojich kanáloch HbbTV

Hybridné vysielanie sprístupnila pre svojich divákov už aj česká komerčná televízia Nova. Odkaz na aplikáciu v podobe červeného tlačidla je v prvej fáze dostupný na staniciach Fanda, Telka, Smíchov, Nova Sport 1, Nova Sport 2 a Nova International, ktoré sú šírené prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E) a niektoré z nich aj terestriálne. Prístup k HbbTV tak majú nielen zákazníci Skylinku, ale aj tí diváci, ktorí majú možnosť sledovať vybrané programy cez DVB-T.

Aplikáciu zatiaľ nie je možné spustiť cez hlavný kanál TV Nova a filmový Nova Cinema. Na niektorých prijímačoch síce ukazuje u týchto kanálov príznak HbbTV, samotná služba sa ale nespustí.
Pokračovanie nižšie:


V hybridnej aplikácii televíznej skupiny Nova majú diváci v prvej fáze prístup k televíznemu programu, domácemu i medzinárodnému spravodajstvu, vrátane športového. Celé online spravodajstvo je špeciálne prispôsobené pre televízor a diaľkové ovládanie. Navyše sú v ponuke články, zaujímavosti, novinky a krátke videá k najobľúbenejším reláciám. Diváci tu tiež nájdu aj video ukážky zo svojich obľúbených seriálov či ďalší obsah.

HbbTV spája tradičné vysielanie s online obsahom. Pre spustenie HbbTV aplikácie je nutné vlastniť televízor či set-top-box s podporou tohto nového štandardu. Aplikácia sa štandardne spúšťa červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní, pre jeho používanie je samozrejme potrebné pripojenie k internetu.

Zo slovenských televízií ponúka HbbTV verejnoprávna RTVS, komerčná televízia Markíza či Infokanál Plustelky, z českých sú to, okrem už spomínanej Novy ešte aj ČT, Óčko, TV Prima a KinoSvět.

nova_hbbtvap1

Mohlo by vás ešte zaujímať