Reklama

Prima testuje teletext aj na Prima Cool HD a Prima Max HD (23,5°E)

Český komerčný vysielateľ FTV Prima začal testovať teletext na ďalších svojich dvoch televíznych kanáloch vo vysokom rozlíšení (HD), ktoré sú šírené prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E). Po hlavnom kanáli Prima HD si tak môžu všetci predplatitelia satelitnej platformy Skylink spustiť teletext už aj na programoch Prima Cool HD a Prima Max HD.
Pokračovanie nižšie:


Zákazníci Skylinku majú tak po novom k dispozícii teletextové vysielanie už na štyroch programoch vo vysokom rozlíšení, okrem Prima HD, Prima Cool HD a Prima Max HD, je k dispozícii aj na slovenskom programe Markíza HD. Nejedná sa určite o konečný stav, teletext na HD verziách svojich programoch majú záujem spustiť aj ďalší vysielatelia. V blízkej dobe by to mohla byť verejnoprávna Česká televízia.

S teletextovým vysielaním na HD programoch sú zatiaľ najlepšie na tom predplatitelia platforiem (Magio Sat, DIGI TV, freeSAT a DIGI TV CZ) z orbitálnej pozície Thor (0,8°W). Tí majú teletext k dispozícii takmer na všetkých hlavných slovenských a českých HD programoch.

Teletext na HD programoch DIGI TV:
Jednotka HD, Dvojka HD, Markíza HD, JOJ HD, ČT1 HD, ČT2 HD, Prima HD a Nova HD (ČR).

Teletext na HD programoch Magio Sat:
Jednotka HD, Dvojka HD, Markíza HD, JOJ HD, ČT1 HD, ČT2 HD a Prima HD

Teletext na HD programoch freeSAT:
Jednotka HD, Dvojka HD, Markíza HD, JOJ HD, ČT1 HD, ČT2 HD, Nova HD (ČR)

Teletext na HD programoch Skylink:
Markíza HD, Prima HD, Prima Cool HD a Prima Max HD

Mohlo by vás ešte zaujímať