Reklama

HbbTV skúša už aj česká TV Nova

Hybridné vysielanie (HbbTV) testuje už aj český komerčný vysielateľ CET 21, prevádzkovateľ rodiny televíznych kanálov TV Nova. Testy sú dostupné na staniciach Fanda HD, Smíchov a Telka, ktoré sú šírené na družici Astra 3B (23,5°E) pre zákazníkov platformy Skylink. Na hlavnom kanáli TV Nova ako aj filmovom Nova Cinema zatiaľ testy s HbbTV neprebiehajú. Zariadenia s podporou hybridného vysielania tak na týchto troch programoch signalizujú dostupnosť HbbTV, po stlačení červeného tlačidla sa však na obrazovke nespustí žiadna aplikácia.
Pokračovanie nižšie:


Podľa našich zistení sa snaží s prebiehajúcimi testami hybridného vysielania TV Nova zistiť záujem divákov o tento nový štandard.

HbbTV spája tradičné vysielanie s online obsahom. Pre spustenie HbbTV aplikácie je nutné vlastniť televízor či set-top-box s podporou tohto nového štandardu. Aplikácia sa štandardne spúšťa červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní, pre jeho používanie je samozrejme potrebné pripojenie k internetu.

Zo slovenských televízií ponúka HbbTV verejnoprávna RTVS a komerčná televízia Markíza, z českých sú to ČT, Óčko, TV Prima a KinoSvět.

Mohlo by vás ešte zaujímať