Reklama

Plustelku bude prevádzkovať už priamo Towercom, Towerhome sa s ním zlučuje

Prevádzkovateľ terestriálnej a satelitnej platformy Plustelka sa zlučuje so svojou materskou spoločnosťou Towercom. K samotnej zmene by malo dôjsť, podľa našich informácií, od 1. júla 2016.

Týmto krokom sa prevádzkovateľom platformy Plustelka stáva od júla tohto roku už priamo spoločnosť Towercom, ktorá zabezpečuje prevádzku všetkých celoplošných DVB-T vysielačov, vybraných rozhlasových, ako aj satelitný uplink z Kamzíka. Od decembra tiež operátor testuje aj digitálne rozhlasové vysielanie T-DAB+ v spolupráci s RTVS.
Pokračovanie nižšie:


Towerhome bola dcérska spoločnosť Twercomu, ktorá prevádzkovala terestriálnu platformu Plustelka od 1. mája 2013. Neskôr rozšírila svoje pôsobenie aj o satelit, kde aktuálne ponuka zákazníkom prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E) už iba programy českej verejnoprávnej televízie ČT1 a ČT2 v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4).

TIP: Towercom spustí v lete testovacie vysielanie v Ultra HD, vo VHF pásme

Zlúčenie oboch spoločností je prirodzená zmena, ktorá podporuje synergiu terestriálnych platforiem Voľná telka a Plustelka,“ uvádza Towercom.

V letných mesiacoch naplánoval Towercom prechod všetkých vysielačov Plustelky (MUX 4) zo štandardu DVB-T na DVB-T2. Prvý vysielač, bol spustený už tento týždeň v Banskej Bystrici (Laskomer). Po ukončení prechodu bude Plustelka rozšírená o nové programy.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. A zaplatíš autorské práva? Prima a aj Barrandov si kupujú program len pre územie ČR. Zákony SR vyžadujú pre zaradenie programu do ponuky súhlas vysielateľa – ani jeden z českých vysielateľov ten súhlaz z dôvodu autorských práv dať nemôže. Takže všetci poskytovatelia platenej TV v SR, ktorí majú české komerčné stanice v ponuke porušujú zákon. Ale to je také slovenské – veď zákon si už porušuje kde kdo a nikomu to nevadí.

Komentáre už nie sú povolené.