Reklama

MTVA sa dohodla s Discovery ohľadom vysielania olympijských hier

Discovery Communications a maďarský verejnoprávny vysielateľ (MTVA) dnes oznámili vytvorenie dlhodobého partnerstva, ktoré maďarským divákom prostredníctvom niekoľkých televíznych kanálov zaistí kompletné prenosy zimných olympijských hier. Dohoda sprostredkuje maďarským divákom štyri budúce olympiády (od roku 2018) na maďarských staniciach verejnoprávnej televízie a v televíznom ako aj internetovom vysielaní Eurosportu. Vznikne tak rôznorodá ponuka na platformách voľne šíreného, spoplatneného aj digitálneho vysielania.
Pokračovanie nižšie:


Podľa tejto zmluvy získa MTVA od Discovery Communications sublicenciu na voľne šírené vysielanie pokrývajúce zimné olympijské hry 2018 a 2022 a letné olympijské hry v rokoch 2020 a 2024, čím nadviaže na tradíciu verejnoprávnej televízie, ktorá pri najväčších športových podujatiach spája celú krajinu a oslavuje maďarských športovcov bojujúcich o olympijské medaile.

TIP: Discovery Communications získala multiplatformové vysielacie práva na olympijské hry

Sublicenčný balíček MTVA obsahuje vysielacie práva aj na spravodajské programy, ktoré nasledujú po priamych prenosoch. MTVA získala aj vybrané digitálne práva na obsah, ktorý vysiela na svojich lineárnych verejnoprávnych televíznych kanáloch. Eurosport si ponechá práva na vysielanie olympijských hier na platených staniciach a prostredníctvom digitálnych služieb.

Zmluva nadväzuje na minuloročnú júnovú dohodu medzi Discovery Communications a Medzinárodným olympijským výborom, ktorá sa týka exkluzívnych multimediálnych práv na olympijské hry v období 2018-2024 pre 50 krajín a oblastí v Európe. Stanica Discovery uzavrela v nadväznosti na dohody o partnerstve vzhľadom na olympijské hry osem sublicenčních zmlúv s národnými televíznymi stanicami v Rakúsku (ORF), Chorvátsku (HRT), Českej republike (Česká televízia), Fínsku (YLE), Írsku (RTE), Holandsku (NOS) a Veľkej Británii (BBC). Každá táto zmluva je individuálne upravená pre potreby vysielacieho trhu danej krajiny.

Mohlo by vás ešte zaujímať