Reklama

Televízia LUX dnes slávi 8. výročie

Dnes, 4. mája 2016, slávi katolícka Televízia LUX 8. výročie začiatku samostatného vysielania. Na tento deň pripravila pre svojich divákov aj niekoľko špeciálnych programov. Rannú svätú omšu spojenú s poďakovaním za 8 rokov vysielania TV LUX celebroval v televíznej kaplnke Mons. Stanislav Zvolenský, predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS). V príhovore vyjadril vďačnosť zakladateľom televízie, spoločníkovi LUX communication a tiež Saleziánom don Bosca, ktorí stáli pri vzniku TV LUX. Zároveň poďakoval tvorcom a všetkým, ktorí televíziu počas jej existencie podporujú.
Pokračovanie nižšie:


V dnešnom vydaní relácie Doma je doma pri príležitosti svojho 8. výročia TV LUX vyhlási tému 3. ročníka detskej výtvarnej súťaže Pre Klbko. Relácia sa začne o 17:30 h.

Následne o 18:30 h TV LUX ponúkne svojim divákom krátkometrážny film Cirkus Motýľ, ktorý rozpráva príbeh Willa – muža bez končatín, pracujúceho ako atrakcia v lunaparku. Príbeh o priateľstve, nádeji a o tom, že aj z popola môže povstať krása.

Na večer pripravila TV LUX ako poďakovanie pre svojich podporovateľov a divákov filmový darček. O 20:20 h odvysiela v premiére film Zakázaný Boh – z čias španielskej občianskej vojny. „Vždy sa veľmi poteším, keď sa nám podarí získať nový hodnotný film. Sám so ho ešte nevidel, preto si ho dnes večer určite nenechám ujsť na obrazovke TV LUX,“ hovorí konateľ TV LUX Tomáš Straka.

Mohlo by vás ešte zaujímať