Reklama

SES spustila na Astre testovací Ultra HD kanál s vysokým dynamickým rozsahom

Na SES Industry Days predstavila spoločnosť SES so svojimi partnermi niekoľko technológií pre prenos Ultra HD s vysokým dynamickým rozsahom (HDR). Tato funkcia bude kľúčová pre ďalšie generácie Ultra HD, keďže HDR umožňuje podstatne vyšší kontrast a ponúka realistickejší zážitok zo sledovania.

Účastníci podujatia boli svedkami implementácie HDR – konkrétne profilu HDR 10, Dolby Vision, Hybrid Log Gamma a riešenia Technicolor/Philips pre najmodernejšie ploché obrazovky od hlavných výrobcov.
Pokračovanie nižšie:


Vzhľadom na to, že sa vo vysielacom priemysle diskutuje o vytvorení štandardu pre HDR prenos, cieľom demo HDR kanálu SES je umožniť priemyslovým partnerom otestovať rôznych technologických kandidátov. V súčasnosti kanál prenáša obsah v Ultra HD kvalite, ktorý poskytuje LG Electronics s podporou štandardu spätnej kompatibility aj pre SDR displeje, tzv. Hybrid Log Gamma (HLG). HLG HDR obsah bol počas prezentácie prijímaný na televízii LG E6 4K OLED.

HDR predstavuje pre satelitnú Ultra HD televíziu podstatné zlepšenie. Keďže priemysel a operátori teraz čelia výzve štandardizácie a testovania nepreberného množstva technologických kandidátov, máme v úmysle tento proces podporovať s naším testovacím kanálom. Zároveň sme začali s implementáciou príslušných HDR technológií na našom mníchovskom odbavovacom pracovisku pre televízny signál,“ uviedol Thomas Wrede, viceprezident pre prijímacie systémy skupiny SES.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 1M (19,2°E)
Frekvencia: 10 714 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 23500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať