Reklama

Plustelka: Zmena zvukovej stopy na satelitných programoch ČT1 a ČT2

Hybridná platforma Plustelka zmenila dnes formát zvuku na programoch ČT1 a ČT2 na družici Astra 3B (23,5°E). Konkrétne došlo k zmene českých zvukových stôp z HE-AAC na MPEG 1 Layer II.

Uvedená zmena sa týka satelitného vysielania ČT1, ČT2 a bola zrealizovaná za účelom zlepšenia kompatibility so staršími satelitnými prijímačmi. Originálne zvukové stopy zostávajú vo formáte HE-AAC. Pri niektorých prijímačoch odporúčame opätovné naladenie uvedených TV staníc,“ uvádza operátor.
Pokračovanie nižšie:


Pre užívateľov Plustelky sú programy českého verejnoprávneho vysielateľa ČT1 a ČT2 dostupné z frekvencie 12 363 MHz. Zmena sa netýka zákazníkov Skylinku, ktorý prijímajú tieto SD programy z 12 525 MHz.

S dekódovacími zariadeniami Plustelky/Voľnej telky (bezkartový CAM modul a samostatná dekódovacia karta) je možné prijímať kódované programy ako zo satelitu, tak aj cez DVB-T vysielače.

Súčasťou Plustelky cez satelit sú bezplatné programy ČT1, ČT2 a platený balíček s kanálmi Markíza HD a SD za 3,99 eur ročne (0,49 € mesačne). Ponuku programov dopĺňa ešte aj Voľná telka so stanicami Jednotka (SD aj HD), Dvojka (SD aj HD), TV Joj, Wau, Plus, TA3, TV Lux, TV8, ŠlágrTV, Óčko a ČT24.

V prípade DVB-T príjmu si môžu diváci priplatiť k nekódovaným programom ešte aj platený balíček s kanálmi Sport2, Eurosport, Eurosport 2, JOJ Cinema, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, RiK, VH1 a Spice za 5,99 eur mesačne. Navyše rovnako ako na satelite, tak aj v terestriálnom vysielaní sú kódované programy ČT1 a ČT2 sprístupnené bez mesačných poplatkov.

Mohlo by vás ešte zaujímať