Reklama

České O2 kúpilo nový prenosový voz za 100 miliónov Kč [video]

Česká telekomunikačná spoločnosť O2 zakúpila v marci nový prenosový voz. Unikátny šestnásťmetrový Outside Broadcast van (OBv), ktorý patrí k tomu najlepšiemu na tamojšom trhu, bude O2 využívať nielen pre potreby vlastného kanála O2 Sport, ale bude ho ponúkať aj externým partnerom z Česka a zo zahraničia.
Pokračovanie nižšie:


Do novej prenosovej techniky sme investovali viac ako 100 miliónov korún,“ hovorí David Petrov, ktorý je v českom O2 zodpovedný za rozvoj obchodu v mediálnej oblasti. „Prenosy na špičkovej úrovni budeme zabezpečovať nielen pre vybrané zápasy, ktoré pobežia na O2 Sport, ale spolupracovať budeme aj s ďalšími partnermi z Česka i zo zahraničia,“ vysvetľuje Petrov. Prenosový voz má za sebou už aj cestu do Poľska, kde obstarával prenosy zo zápasu tamojšej najvyššej futbalovej ligy.

Outside Broadcast van meria cez 16 metrov a pokiaľ je plne naložený, môže vážiť až 36 ton. Rozdelený je na štyri samostatné, klimatizované zóny s dvoma režijnými pracoviskami. „Náš nový prenosový voz má navyše vlastnú UPS batériu. Vďaka tomu dokáže prenášať obraz aj vo chvíľach, keď dôjde na mieste k výpadku prúdu,“ dodáva David Petrov. Režisérovi je pre prenosy k dispozícii 14 kamier vrátane niekoľkých čipových. Ako jediný prenosový voz v Česku vlastní tiež dve 6x super slow motion kamery. Celkový počet kamier je do budúcna možné rozšíriť až na 22.

Okrem prenosového vozu vyráža do terénu aj sprievodný voz prevážajúci techniku a kontribučný automobil, ktorý zaisťuje samotný prenos obrazu do televízneho štúdia. Pre potreby komunikácie v medzinárodnom B2B prostredí vytvorilo O2 vlastnú značku Elastic Media Production, pod ktorou bude svoje služby poskytovať.


Mohlo by vás ešte zaujímať