Reklama

TV JOJ HD a Senzi v ponuke satelitného operátora freeSAT

Zákazníci satelitného operátora freeSAT môžu od dnes prijímať slovenský komerčný kanál JOJ vo vysokom rozlíšení, novinkou v ponuke je aj hudobná televízia Senzi. Obe stanice sú k dispozícii predplatiteľom už od balíčka freeSAT medium/freeSAT medium HD. Vysielajú z družice Thor 6 (0,8°W), z frekvencie 12 054 MHz. Jedná sa o satelitnú kapacitu spoločnosti Slovak Telekom. UPC DTH a Telekom si tak podelia náklady na satelitnú distribúciu.
Pokračovanie nižšie:


Majitelia dodávaných HDTV prijímačov priamo od operátora nájdu hudobnú televíziu Senzi, ktorá prináša prevažne ľudovú hudbu, na programovej pozícii číslo 28. Televízia JOJ v HD kvalite bola pridaná na pozíciu číslo 110.

Zákazníci s vlastným prijímačom naladia programy podľa nižšie uvedených parametrov. Pre príjem je však potrebný satelitný HD prijímač. So staršími prijímačmi, bez podpory HD vysielania, nie je možné už tieto programy naladiť.

Kanál JOJ HD je dostupný divákom s rozlíšením 1920 x 1080. K dispozícii je jedna (slovenská) audio stopa, nechýba ani Teletext. Hudobná Senzi TV je šírená v SD kvalite (SD/MPEG-4) s rozlíšením 704 x 576.

Technické parametre pre príjem JOJ HD a Senzi TV:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 054 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST

Kódovacie systémy platformy freeSAT (Cryptoworks, Irdeto, Nagravision a Conax) boli k obom programom pripojené približne o 10:00. Starší kódovací systém Cryptoworks s CAID 0D02 už nie je.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. CT Sport nekupuje práva pre SR, takže logicky freesat NEDOSTANE súhlas ČT na zaradenie do ponuky. Ten súhlas je v zmysle SK legislatívy POTREBNÝ, v opačnom prípade spoločnosť porušuje zákon a v krajnom prípade môže prísť až o licenciu. Prima HD detto…. Všetky spoločnosti síce tento zákon porušujú (niektoré ho úplne ignorujú) a slovenský regulátor dáva za porušenie zväčša symbolické pokuty, ale v oblasti športu sa točia pekné milióny, kvôli ktorým sa majitelia práv NEBOJA súdiť – a kvôli ktorým občas sklopí uši aj ten najväčší ignorant (viď blokovanie niektorých prenosov RTVS v ČR).

    JOJ Cinema je len otázkou peňazí….

  2. CT sport na freeSate v HD by potešil ale aj v SD je dobrá kvalita…hlavne že je.

  3. Toľko píšeme o ČT4 šport….Ale kde je sľubovaný návrat STV3 šport?

Komentáre už nie sú povolené.