Reklama

freeSAT rozšíri ponuku o štyri nové programy z toho dva budú v HD

Satelitná platforma freeSAT rozšíri ponuku pre slovenských a českých zákazníkov o štyri nové programy, z ktorých dva budú vo vysokom a dva v štandardnom rozlíšení.

Medzi novinkami, na ktoré sa môžu predplatitelia tešiť, bude slovenský HD program Jednotka HD, športový Sport1 HD, katolícky TV Lux a hudobný Šláger TV. Oficiálne by mali byť všetky programy súčasťou ponuky od 7. septembra 2015.
Pokračovanie nižšie:

Jednotka HD je vysielanie hlavného kanálu slovenskej verejnoprávnej televízie vo vysokom rozlíšení. Ponúka pestrý výber programov pre široké publikum, od ekonomických, politických a športových správ cez diskusné relácie a talkshow po klasické filmové diela a obľúbené seriály.

Kanál Sport1 HD vysiela 24 hodín denne 7 dní v týždni exkluzívne priame prenosy a záznamy hokejovej a futbalovej ligy a basketbalových, volejbalových a hádzanárskych stretnutí. Venuje sa aj motoristickému športu, golfu, boxu a niektorým menej rozšíreným športom, ako florbal alebo hokejbal.

TV Lux je nezávislý slovenský katolícky televízny kanál. Ponúka programy zamerané na duchovné i univerzálne ľudské hodnoty a jej cieľom je prinášať ľuďom radosť a nádej. Jej program je určený širokému okruhu divákov – deťom, mládeži, dospelým i seniorom.

Šláger TV je zábavný televízny kanál zameraný na výber hudby všetkých obľúbených žánrov z rozsiahlej videotéky českej a slovenskej klasiky, na rozhovory so zaujímavými ľuďmi i pôvodnú tvorbu.

Kanály Jednotka HD a TV Lux v slovenčine nájdu diváci v dodávaných prijímačoch na pozíciách 127, respektíve 145. Sport1 HD a Šlágr TV budú k dispozícii v českom jazyku na pozícii 125, respektíve 19. Sport1 HD bude súčasťou balíka freeSAT HD, ostatné budú zaradené do balíka freeSAT medium. Pre sledovanie kanálov vo formáte MPEG4/HD je nutné mať k dispozícii MPEG4/HD satelitný prijímač. Technické parametre pre príjem všetkých programov zverejníme hneď ako budú známe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Mne sa bohovo páči ako sa z nejakého HDčka čo má byť štandartnom v 21. storočí a absolútna formalita stále poskytovatelia tv programov robia čosi nadštandartné.. Viac ako 90% ľudí disponuje primárne novým zobrazovačom (plasma, lcd prípadne oled), ale poskytovatelia sa snažia presvedčiť o opaku.

    V roku 2015 sa ešte stále nájde niekto, čo verejnopávnej jednotky a dvojky HD spraví mediálnu šupu!!

  2. Konečne sa pohli sa v správnom smere, ale chce to ešte viac. 🙂

  3. Žiadna zmena v základnom balíku…škoda,je to taký výstrel do tmy.

  4. Počkaj, možno z toho niečo bude sprístupnené aj v úplnom základe LIGHT. Oni komunikujú vždy len balíčky od MEDIUM nahor. Takže tá šanca tam ešte je.

  5. @Palo 39
    je to nadstandardne, preto ze kapacitu pre HD kvalitu sa neplati standardna cena… je to drahsie a nie su to drobne… preto sa nemozu vymenit vsetky SD za HD len tak… technicky mozu, ale neviem kto by chcel platit mesacne 2x viac, ty ano ? ci myslis ze operatori su charita aby dali viac penazi do HD a dostavali od zakaznikov stale rovnako? netreba z toho robit trivialnu zalezitost, lebo nie je, aspon nie v nasich podmienkach…
    buducnost je v HEVC(H.265) kodeku… tam je vysoka uspora kapacity pri rovnakej kvalite, HD zacne byt standard a Ultra HD bude ako dnes HD…
    lenze na to sa potrebuje zmenit kopa veci, peknych par rokov to este potrva,… dovtedy je najlepsim riesim spajanie operatorov a zdielat programy, cim sa naklady aj na HD zdielaju, vitazom su operatori aj zakaznici…

  6. @Src
    Na tvojom príspevku je tak polovica pravdy… Zamerám sa teda na tú vetu „kto by chcel platit mesačne 2x viac“ Tak si pozri súčasnú ponuku niektorých operátov ako platia zbytočne iptv/sat!! Eurosport, HBO atď

    HD by malo byť štandardom, už len preto, že 90% užívateľov bolo za posledné roky nalákané na novú tv, tak preto treba zvoliť adekvátne rozlíšenie ktoré je potrebné na normálne sledovanie a nie na návštevu očného lekára!! Do roku 2012 sa mali spraviť kvôli digitálu všetky možné úpravy, ale samozrejme, že sa vždy nájde niekoľko chytrákov, čo vedia ako čo najdlhšie žmýkať ľudí s minimálnymi nákladami!! To isté tu bude aj pri DAB+ kým to tu prejde, to zas bude kecov, hlavne že prímače už sú dávno v predaji..

  7. freesat poskytuje TV služby pre ludi co maju este CRT TV. To radsej nic ako freesat

Komentáre už nie sú povolené.