Reklama

Ťuki TV už testuje na satelite a v IPTV

Detský televízny kanál Ťuki TV spustil už technické testy v digitálnej televízii Magio TV (IPTV) ako aj na satelite Thor 6 (0,8°W), z frekvencii 12 053 MHz (bývalá pozícia Slovak Telekom Test). Vysielanie je aktuálne len v testovacom režime, prístup k nemu majú ale všetci zákazníci oboch platforiem.
Pokračovanie nižšie:


Na družici Thor 6 (0,8°W) je Ťuki TV kódovaný systémami Conax a Nagravision (CAIDy: 1882 a 0B1C). Počas našich testov bol k programu pripojený už aj elektronický programový sprievodca (EPG).

Pre zákazníkov satelitnej služby Magio Sat je program dostupný zatiaľ iba v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4), predplatitelia digitálnej televízie Magio majú k dispozícii navyše aj HD verziu.

Pripomeňme, že Ťuki TV bude prémiová televízna stanica pre najmenších divákov vo veku od 3 do 10 rokov. Vysielať bude 16 hodín denne a to v čase od 6:00 do 22:00 v slovenskom jazyku. Podrobnejšie informácie o novej stanici nájdete v našej predchádzajúcej správe.

Oficiálny termín štartu zatiaľ nebol stanovený. JOJ Group, ako prevádzkovateľ stanice, aktuálne čaká na pridelenie licencie. Rada pre vysielanie a retransmisiu sa bude žiadosťou zaoberať na jednom z najbližších rokovaní.

Mohlo by vás ešte zaujímať