Reklama

Nový seriál Mamon uvedie HBO v októbri

Šesťdielnu kriminálnu sériu MAMON, ktorou spoločnosť HBO Europe pokračuje vo vlastnej hranej československej tvorbe, v týchto dňoch dotáča režisér Vladimír Michálek. Realizáciu tohto mysteriózneho thrilleru, ktorý vychádza z úspešného nórskeho formátu Mammon, zastrešila spoločnosť Bionaut. Natáčanie bolo naplánované na 73 dní. Scenár napísali Štěfan Titka, Iva Klestilová, Ondřej Provazník a Hynek Trojánek. Kameramanom bol Martin Štrba a architektom Jan Vlasák. Natáčalo sa v Čechách a Maďarsku. V pripravovanej sérii, ktorá bude uvedená v októbri na HBO, sa objaví mnoho uznávaných hercov: Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Michal Dlouhý, Tereza Hofová, Gabriela Míčová a Igor Bareš.
Pokračovanie nižšie:


Hlavným hrdinom príbehu je novinár, ktorý sa zaoberá kauzou okolo významného podniku, ktorý riadi štát. Pri zbieraní podkladov ku pripravovanej reportáži narazí na kontroverzné informácie, ktoré sa týkajú jeho vlastného brata. Ten je do škandalózneho prípadu zapletený.

Daniel Klička, Country Manager HBO Europe s. r. o. k tomu dodáva: “HBO opäť rozširuje portfólio vlastnej tvorby o nový žáner. Vďaka úspešnej spolupráci s tvorcami ponúkneme divákom ďalší seriál, ktorý je celkom ojedinelej kvality. Tešíme sa na októbrovú premiéru a vlnu pozitívnych reakcií. Mamon je skvelý a predplatitelia HBO ho budú mocť sledovať aj prostredníctvom aplikácie HBO GO!

Spoločnosť HBO Europe vstúpila v posledných rokoch do českej a slovenskej hranej tvorby, a to niekoľkými unikátnymi projektmi. Trojdielna dráma Horiaci ker o dôsledkoch obeti Jána Palacha a počiatkoch normalizácie po auguste 68 získala rekordných jedenásť Českých levov a množstvo ďalších cien. Obe série seriálu Terapie o psychológovi a jeho klientoch boli vyznamenané cenami Trilobit, ktoré udeľuje Český filmový a televizní svaz – FITES. Divácky najúspešnejším titulom v histórii HBO je práve odvysielaný romantický seriál Až po uši, ktorý pre HBO Europe natočil režisér Jan Hřebejk.



Mohlo by vás ešte zaujímať