Reklama

České Rádiokomunikácie majú nového technického riaditeľa, bude mať na starosti hlavne prechod na DVB-T2

Novým technickým riaditeľom (CTO) Českých Rádiokomunikácií sa od polovice mája stáva Pavel Kos. Vrcholové vedenie ČRa posilňuje veľmi skúsený manažér, ktorý strávil niekoľko rokov v najvyšších technických pozíciách predovšetkým v rámci svojho pôsobenia v spoločnosti Vodafone. Informovala dnes o tom spoločnosť.
Pokračovanie nižšie:


K hlavným úlohám, ktoré Pavla v novej pozícii čakajú, patrí najmä príprava sieťovej infraštruktúry a technológií k prechodu na nový vysielací formát DVB-T2, rozvoj digitálneho rozhlasu a podpora technológií pre nové LTE zariadenia mobilných operátorov. Bude sa podieľať aj na technickom rozvoji OTT a HbbTV aplikácií a tiež riadiť prevádzku dátových centier a cloudových služieb. Verím, že Pavlove dlhoročné skúsenosti a znalosti z odboru prispejú k naplneniu našich strategických cieľov,“ uviedol Martin Gebauer, generálny riaditeľ Českých Rádiokomunikácií.

Pavel Kos pôsobil v rokoch 2000-2014 na manažérskych pozíciách v rámci spoločnosti Vodafone z toho päť rokov práve ako CTO. Naposledy pracoval pre Vodafone na pozícii Director Customer Operations. Už počas štúdia nastúpil v roku 1995 do spoločnosti APP Systems ako analytik. V roku 1999 sa ujal pracovnej príležitosti v Írsku v spoločnosti ADC – Saville Systems.

Doterajší riaditeľ prevádzky Libor Kubišta po siedmich rokoch v náročnej funkcii na vlastnú žiadosť prechádza na pozíciu manažéra business developmentu.

Mohlo by vás ešte zaujímať