Reklama

Japonsko s dvomi plnohodnotnými kanálmi v Ultra HD kvalite

Japonská satelitná platforma SkyPerfecTV!, prevádzkovateľa JSAT, ponúka svojim zákazníkom už dva plnohodnotné televízne kanály v Ultra HD (4k) kvalite. SkyPerfecTV! tvrdí, že investoval do štartu oboch kanálov okolo 200 miliónov japonských jenov (1.527 milióna €). Obsah v 4k rozlíšení dodajú veľké japonské produkčné spoločnosti.
Pokračovanie nižšie:


Prvý kanál v 4k kvalite prináša hlavne športové, hudobné, ako aj dokumentárne a cestovateľské programy. Vysiela približne 14 hodín denne a je dostupný bezplatne pre predplatiteľov platformy SkyPerfecTV!. Druhý kanál, ktorý sa zameriava prevažne na filmy, môžu získať užívatelia za poplatok. Operátor ho ponúka tiež aj v rámci služby PPV (pay-per-view).

Oba kanály v Ultra HD kvalite odštartovali 1. marca tohto roku, dostupné sú zo satelitných pozícií 124°E / 128°E, a prijímať ich môže približne jeden milión predplatiteľov platformy SkyPerfecTV!. Začiatkom apríla sa majú objaviť aj v ponuke telekomunikačného operátora NTT.

Nový štandard Ultra HD ponúka až 8 miliónov pixelov, čo je o štyri krát viac ako je to v prípade súčasného HDTV vysielania.

(adtv)

Mohlo by vás ešte zaujímať