Reklama

HD+ má v pláne spustiť Ultra HD demo kanál ešte tento rok

Nemecká satelitná platforma HD+ má v pláne spustiť na satelitnej pozícii ASTRA 19,2°E ešte tento rok svoj demo kanál v Ultra HD kvalite. Informoval o tom nemecký portál Digitalfernsehen.de. „Našim cieľom je čo najskôr ponúknuť UHD v HD+,“ povedal generálny riaditeľ HD Plus Wilfried Urner.
Pokračovanie nižšie:

Nový Ultra HD kanál by mal byť dostupný zákazníkom satelitnej platformy HD+ ešte tento rok a to zo satelitu Astra 19,2°E, podobne ako aj všetky ostatné programy z ponuky. Oficiálny termín štartu zatiaľ nebol zverejnený, najneskôr by to však malo byť 1. decembra 2015.

Nový štandard Ultra HD ponúka až 8 miliónov pixelov čo je o štyri krát viac ako je to v prípade súčasného HDTV vysielania.

V ponuke HD+ sa nachádza už 20 televíznych programov vo vysokom rozlíšení (RTL NITRO HD, n-tv HD, ProSieben MAXX HD,RTL HD, Sat.1 HD, ProSieben HD, VOX HD, kabel eins HD, RTL II HD, SUPER RTL HD, N24 HD, TELE 5 HD, SPORT1 HD, DMAX HD, Nickelodeon HD, sixx HD, COMEDY CENTRAL HD, Disney Channel HD, TLC HD a DELUXE MUSIC HD) ako aj ďalších 30 nekódovaných HD programov, ktoré môžu predplatitelia sledovať prostredníctvom pozície Astra 19,2°E.

Mohlo by vás ešte zaujímať