Reklama

MGM sa premenuje na AMC

Filmový kanál MGM, ktorý prináša divákom staršie filmy, sa premenuje na AMC. Oznámil to prevádzkovateľ kanálu, spoločnosť AMC Networks.

AMC plánuje koncom roka spustiť miestne jazykové verzie u kľúčových káblových a satelitných operátorov v Európe, Latinskej Amerike, Ázii, Afrike a na Blízkom Východe. Pri tej príležitosti odštartujú tiež služby AMC VOD, HD and “TV Everywhere”.
Pokračovanie nižšie:

Ako prvé sa na obrazovkách celosvetovej verzie kanálu AMC objavia pôvodné seriály spoločnosti AMC Networks „Halt & Catch Fire“ a „The Divide,“ ktoré boli produkované priamo AMC Studios. Okrem vlastnej produkcie ponúkne AMC aj populárne a ocenené filmy z celosvetovo uznávaných filmových štúdií vrátane MGM, Paramount a Sony.

V posledných rokoch AMC doslova predefinovalo vnímanie dramatických seriálov na platenej televízii a to vďaka filmovému spracovaniu svojich hitov ako sú Živí mŕtvi, Mad Men a Perníkový otec. Tieto seriály sa potom stali fenoménom na poli televíznej zábavy. AMC sa tiež pýši absolútnym rekordom v diváckej sledovanosti, vo vlastnej produkcii uvedený seriál Živí mŕtvi sa stal vôbec najsledovanejším programom v histórii americkej káblovej televízie v cieľovej skupine 18-49. Chceme teda aj naďalej pokračovať v tejto úspešnej stratégii a celosvetovo rozširovať povedomie o značke AMC ako o programe s kvalitným obsahom a vlastnou pôvodnou produkciou,“ uviedol Ed Carroll, AMC Networks COO.

TIP: Prevádzkovateľ niekoľkých známych platených kanálov – Chellomedia sa premenuje na AMC Networks International

Na zahraničných trhoch registrujeme veľký dopyt po seriáloch a programoch z našej vlastnej produkcie AMC Networks a súčasne máme historicky preukázateľný úspech pri výbere divácky atraktívnych titulov z prestížnych filmových knižníc. To všetko nám dáva veľkú príležitosť vybudovať z AMC celosvetovo úspešnú stanicu a stať sa jedným z lídrov v oblasti filmovej televíznej zábavy,“ dodal Bruce Tuchman, Prezident AMC Global a Sundance Channel Global.

Mohlo by vás ešte zaujímať