Reklama

Česká televízia rozšírila HbbTV o dve nové aplikácie pre deti

Česká televízia dnes rozšírila svoju ponuku hybridnej aplikácie HbbTV o dve nové aplikácie, a to aplikáciu detských archívnych programov iVysílání:D a kvízovú aplikáciu ÁbécéDéčko.

Aplikácia iVysílání:D je štruktúrovaná podobne ako existujúca aplikácia iVysílání. „Navyše prináša prehľadné triedenie programov podľa žánrov. Vďaka tejto aplikácii tak ponúkneme našim divákom komfortný prístup ku všetkým detským reláciám, ktoré sú k dispozícii v stále rastúcom videoarchíve ČT,“ konštatuje Jan Zeman, vedúci teletextu ČT, ktorý zodpovedá za projekt HbbTV.
Pokračovanie nižšie:

Druhou novou aplikáciou v HbbTV je kvízová aplikácia (hra) s názvom ÁbécéDéčko. V tejto hre môžu u jedného televízora súťažiť až štyria diváci. Podstatou hry sú kvízové ​​otázky kladené formou krátkych videí. Súťaží sa vo vedomostiach detských seriálov, večerníčkov, rozprávok a podobne. „Chceli sme ponúknuť takú aplikáciu, vďaka ktorej do prostrednej hybridnej televízie integrujeme skutočné prvky interaktivity. To spĺňa práve ÁbécéDéčko, kde divák aktívne reaguje na pokyny v hre, „dodáva vedúci Nových médií ČT Pavel Kohout.

ČT pripravuje spustiť nové aplikácie aj pri príležitosti májových MS v ľadovom hokeji, ako aj júnových MS vo futbale.

Pre príjem HbbTV je potrebné okrem vlastnenia zariadenia s podporou HbbTV vysielania aj pripojenie na internet. Hybridné vysielanie sa následné aktivuje štandardne po stlačení červeného tlačidla na diaľkovom ovládaní. Pre slovenských divákov je HbbTV dostupné na programoch ČT na satelite Astra 3B (23,5°E), ako aj v DVB-T v rámci platformy Plustelka.

CT_hbbtv_d1

CT_hbbtv_d2

CT_hbbtv_d3

Mohlo by vás ešte zaujímať