Reklama

Skylink bojuje proti zdieľaniu kariet, testuje opäť funkciu Surflock

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink sa snaží bojovať proti zdieľaniu kariet a znepríjemňovať či znemožniť tak nelegálny príjem svojich programov. Už niekoľko dní tak po dvoch rokoch opäť testuje funkciu Surflock, ktorá má práve zamedziť zdieľanie jednej karty pre viac prijímačov. Svedčia o to rôzne diskusie na fórach. Operátor to však oficiálne komentovať nechce, no nepopiera, že sa snaží zamedziť nelegálny príjem. „Nemôžeme zverejňovať, aké bezpečnostné opatrenia realizujeme ani aké plánujeme,“ povedal pre náš portál SatelitnaTV.sk člen predstavenstva M7 Group Jaromír Glisník. Ako nám však ďalej vysvetľuje: „Od nášho testu Surflocku pred dvomi rokmi utieklo veľa času a technológia Irdeto sa veľmi zmenila. Výsledkom bezpečnostných opatrení je minimalizácia pirátstva v rôznych podobách. Bezpečnostné opatrenia majú niekoľko úrovní a my ich postupne zavádzame tak, aby sme minimalizovali dopad na našich riadne platiacich zákazníkov, ktorí používajú naše služby v súlade s uzavretou zmluvou.
Pokračovanie nižšie:

Testy funkcie Surflock ako aj iných opatrení proti nelegálnemu príjmu by sa tak nemali týkať obyčajných platiacich zákazníkov, ktorí využívajú svoje dekódovacie karty v licencovaných Skylink Ready Irdeto prijímačoch či moduloch. Pokiaľ sa nejaký problém s dekódovaním programov objaví v licencovaných Irdeto zariadeniach odporúčame aby ste kontaktovali svojho operátora a teda v tomto prípade zákaznícke oddelenie Skylink.

Problémy s príjmom môžu mať však napr. majitelia viactunerových satelitných prijímačov, ktorí boli doteraz zvyknutí nahrávať hneď niekoľko programov naraz a popritom ďalší program sledovať. Jedná sa však o prijímače s nelicencovanou čítačkou kariet, kde kompatibilitu prijímača s kartou nikto nezaručuje.

Irdeto samozrejme svoj systém vyvíja tak, aby bol kompatibilný s ich dekódermi. Nemôžeme brať ohľad na rôzne alternatívne dekodéry. To je skutočnosť, o ktorej odbornú verejnosť roky informujeme,“ dodáva Jaromír Glisník.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Chcem p. Glisnika informovat, ze poznam troch ludi s platenymi balikmi, ktorym tieto baliky vypadli (zaklad ide):
    1. televizor Samsung + CAM Smit (fialovy), pouzivane 2 roky bez problemov az do 20.8.2013
    2. prijimac Homecast 3000CRCI + karta ICE, pouzivane 5 rokov (predtym karta CRW) bez problemov az do 20.8.2013, nepomohol ani refresh, na zakaznickej linke majitelovi karty povedali, ze ma uz stary prijimac, aby si ho vymenil.
    3. Optibox Zebra + karta IR
    Vsetko su to licencovane produkty, takze akesi zdielanie nehrozi, a aj tak boli vypadky dekodovanie programov. Preco, ked den predtym to vsetko vsetkym islo? Toto si pre Vas pirati, proti ktorym bojujete? Platiaci pirati?

  2. …ja som s nimi skoncil, nemienim platit ani SP, po jeho vyprsani mi volala pani zo SL, ci nechcem program mini (zlacneny), ja vraj nie, lebo mam dozivotne SL predplateny, bola prekvapena, ze o SP nic neviem, ja som ju ubezpecoval, ze na SK je dozivotne – dozivotne, ak je to v CR inak, je to ich vec a nebudem platit nic. Predtym som mal nieco predplatene, ale kedze pravidelne na noc odpajam STB od siete, sustavne som musel refresovat kartu a to nebudem – ak som zaplatil sluzbu na urcitu dobu, tak ju chcem mat a nerobit nic naviac!

  3. predtým než si objednáte rôzne programy (Eurosport, MGM, National Geographic) niekde v pobočke Skylink, zistite si najprv, lebo sami Vám to nepovedia, či Vám budú aj vypínať tieto zaplatené programy počas zaplatenej doby, Skylink a jeho nelegálne praktiky na spotrebiteľa

  4. Ludia konecne sa zobudte. Sme na Slovensku a tu platia len dve veci: okradnut a odrbat. Ved to je take slovenske…
    Este dobre ze aj napriek tymto opatreniam to cez rusov funguje super.

  5. Tak neviem čo ten Skylink stvára, ale 2 dni dozadu sme mali zakódované zaplatené stanice. Takto si veru nepredstavujem kvalitnú digitálnu televíziu!

  6. ja som si kupil dvojtunerovy prijmac a ked som si kupoval skylink kartu, nik mi nepovedal, ze ho nebudem moct pouzivat…
    zas na tio dpolatia len obycajni ludia..ved ked su naraz dva dobre programy a potom nieco z coho si neviem vybrrat a pozeram nahraty program, tak zas nepozeram program z ponuky a je to vyrovnane..tak nechapem, preci nemozu nechat aspon 3 programy sucane..
    su to obycajni zbojnici….ved napriklad…premiove programy vobec nie su za taku cenu ako ich ponukaju…ked raz pozeram program HBO, tak nemozem pozerat NGWild HD, takze ta cena za hbo je dokopy obidva baliky spolu a nie iba ta co prezentuju v ceniku za hbo

Komentáre už nie sú povolené.