Reklama

Dajto a Prima Zoom rozšírili ponuku satelitnej platformy freeSAT by UPC Direct

Zákazníci satelitnej platformy freeSAT by UPC Direct môžu od dnešného dňa prijímať nové programy Dajto a Prima Zoom. Oficiálne však rozšíria ponuku až od soboty 1. júna 2013. Prima Zoom nahradila na satelite Thor 6 (0,8°W) stanicu Bloomberg a televízia Dajto zase BBC World News. Obe spravodajské stanice sa tak presúvajú na novú frekvenciu a navyše prechádzajú na kompresný formát MPEG-4.

Televízia Dajto a Prima ZOOM sú oficiálne dostupné v programovom balíčku freeSAT medium. Oficiálne je kanál Dajto však dostupný iba pre slovenských a Prima ZOOM zase iba pre českých zákazníkov.
Pokračovanie nižšie:

Slovenskí zákazníci s dodávaným satelitným prijímačom naladia Dajto na programovej pozícii č. 6, českí zákazníci zase Prima ZOOM na pozícii č. 32. Zákazníci s dodávaným satelitným prijímačom naladia oba programy z nižšie uvedených technických parametrov.

U stanice Dajto je k dispozícii aj originálna audio stopa a teletext televízie Markíza. U niektorých satelitných prijímačoch sa preto môže stať, že bude dostupné originálne audio. V tom prípade doporučujeme si vybrať slovenskú audio stopu.

Jiří Kraval, riaditeľ marketingu a predaja UPC DTH pre Českú republiku, pri tejto príležitosti uviedol: „Sme radi, že môžeme rozšíriť programovú ponuku freeSAT medium na Slovensku o kanál Dajto. Zveľadí našu už aj tak bohatú programovú ponuku a zákazníka sa nedotkne zvýšením ceny. Naše balíky freeSAT medium (k balíku poskytujeme aj satelitný prijímač) a freeSAT medium karta (k balíku je iba dekódovacia karta) sú skvelou voľbou, a ak sa naši zákazníci rozhodnú pre rozšírenie jedného z nich o balík freeSAT plus, môžu si byť istí tými najlepšími kanálmi na trhu.

Technické parametre pre príjem Prima Zoom a Dajto
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 111 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 28000
FEC: 7/8
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Provider: UPC Direct
Kódovanie: áno (Cryptoworks, Irdeto, Nagravision)
Obrazové rozlíšenie: 720×576

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Prima Zoom je aj v oficiálnom slovenskom rastri. Dajto v českom asi pre tie športové prenosy figurovať oficiálne nebude, alebo bude ohviezdičkovaný, že je pre SR, ako u Skylinku.

    1. ryan – zdroj správy je tlačová správa v ktorej Prima ZOOM pri rozširovaní SK ponuky od 1.6.2013 spomenutá nebola.

  2. Tak dnes som si išiel overiť, čo ide-nejde na samostatnej freeSAT karte, lebo každý mi hovoril niečo iné. Moja konkrétna skúsenosť bola, že u dotyčnej osoby nešli programy Nova Cinema a Fanda. Z nových nešlo Dajto (hoci na stránkach freeSATu figuruje v ponuke LIGHT/karta), ale Prima Zoom fachal. Nemá s tým ctená redakcia nejaké skúsenosti? Samozrejme nie s dodávaným boxom, lebo tam je to-čo blokované…

    1. Oficiálne prezentovala spoločnosť UPC DTH Dajto v balíku freeSAT medium a freeSAT medium karta a to iba pre zákazníkov v SR. U Prima ZOOM je to to isté, akurát je kanál určený pre zákazníkov v ČR. Prima ZOOM a Dajto by preto namali ísť na kartách freeSAT (20 €/ročne).

    2. Tak nakoniec je Prima Zoom oficiálne aj v ponuke pre slovenských zákazníkov (freeSAT light).

  3. Juraj – pozri tu: http://www.satelitnatv.sk/2013/05/bloomberg-a-bbc-world-news-pre-zakaznikov-freesat-by-upc-direct-z-novej-frekvencie/

Komentáre už nie sú povolené.