Reklama

Towercom vykonal opatrenia aby zabránil vzniku podobných situácií, ktoré zapríčinili výpadok signálu

Spoločnosť Towercom, ktorá prevádzkuje okrem štyroch digitálnych terestriálnych multiplexov aj uplinkovú stanicu v Bratislave a v Prahe, prijala už opatrenia aby zabránila podobným situáciám, ktoré zapríčinili v nedeľu 31. marca 2013 výpadok signálu u transpondéra 11 836 MHz na satelite ASTRA 3B (23,5°E).
Pokračovanie nižšie:

Dočasné prerušenie satelitného vysielania dňa 31.3.2013 vo večerných hodinách bolo spôsobené nepriaznivými poveternostnými podmienkami v mieste satelitného vysielača. Obnovenie vysielania bolo zabezpečené po 84 minútach, následne sme prijali opatrenia aby sme zabránili vzniku podobných situácií v budúcnosti, povedal pre náš portál SatelitnaTV.sk marketingový manažér Towercomu Michal Šuran. Ako ďalej uviedol: „Za prerušenie vysielania sa naším zákazníkom ako aj divákom ospravedlňujeme.

Ako uviedla TV JOJ vo svojom spravodajstve: „Príčinou výpadku bola porucha automatického natáčania paraboly z dôvodu omrznutia mechaniky natáčacích motorov.

Pripomeňme, že výpadok signálu jedného transpondéra (11 836 MHz) na satelite ASTRA 3B (23,5°E) znemožnil na takmer hodinu a pol sledovanie slovenských televíznych programov a to nielen zákazníkom satelitných platforiem Skylink a CS Link, ale aj zákazníkom ostatných operátorov, ktorí preberajú signál z družice ASTRA 3B (23,5°E).

Mohlo by vás ešte zaujímať