Reklama

freeSAT by UPC Direct mení technické parametre pre príjem niekoľkým programom

Spoločnosť UPC DTH, ktorá prevádzkuje okrem satelitnú platformu freeSAT by UPC Direct na orbitálnej pozícii 0,8°W, mení až deviatim televíznym programom technické parametre. Pre užívateľov s dodávaným satelitným prijímačom sa v podstate nič nemení, pretože u nich sa zmena prejaví automaticky. Naopak majitelia s vlastným satelitným prijímačom však budú musieť preladiť programy podľa nižšie uvedených technických parametrov.
Pokračovanie nižšie:


Uvedené zmeny úzko súvisia pravdepodobne s pridávaním nových programov, a to nielen v SD, ale aj HD kvalite, poprípade zmena jedného transpondéra z DVB-S na DVB-S2. Oficiálne však zatiaľ platforma nič konkrétne nezverejnila ani nepotvrdila. Naznačuje to však na webovej stránke. „V decembri 2012 a v januári 2013 sa všetko naše úsilie bude sústreďovať na vytváranie nových spôsobov využitia HD kvality vysielania„, uvádza samotná platforma na svojich webových stránkach.

Aké programy je nutné naladiť z nových parametrov?
Zmeny sa dotknú všetkých programov, ktoré sú šírené na transpondéri spoločnosti Telenor, frekvencii 11 862 MHz. Konkrétne sa jedná o programy Travel Channel, Discovery World, Discovery Science, TLC, Eurosport 2, BBC World News a Bloomberg. Pre zákazníkov platformy freeSAT by UPC Direct budú onedlho tieto programy dostupné už len z frekvencie 12 111 MHz. Aktuálne ešte prebieha súbežné vysielanie programov na oboch frekvenciách.

Nové technické parametre pre príjem:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 111 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 28000
FEC: 7/8
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Provider: UPC Direct
Kódovanie: áno (Cryptoworks, Irdeto, Nagravision, Conax)

Pripomeňme, že okrem programov z frekvencie 11 862 MHz zmenia čoskoro svoje parametre aj kanály RTL Klub a Filmbox Family. O tejto zmene sme vás už informovali pred niekoľkými dňami.

Nové technické parametre pre príjem RTL Klub a Filmbox Family:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 766 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 28000
FEC: 7/8
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Provider: UPC Direct
Kódovanie: áno (Cryptoworks, Irdeto, Nagravision, Conax)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. to je zaujimave mne to uz nejde ani z jednej ani z druhej frekvencie

Komentáre už nie sú povolené.