Reklama

ANTIK sprístupní pre majiteľov SmartTVBoxu novú verziu softvéru, prinesie množstvo noviniek

Košický operátor ANTIK Telecom dnes predstavil v Bratislave vybraným novinárom novú verziu softvéru pre SmartTVBox, ktorá by mala byť sprístupnená konečným zákazníkom už v najbližších dňoch. Pripomeňme, že vďaka SmartTVBoxu je možné sledovať bezplatne televíziu prostredníctvom internetu, či počúvať rádiá. Viac o SmartTVBoxe sa dočítate v našej recenzii: Testovali sme Smart TV Box, ktorý umožňuje sledovať televíziu cez internet. Nová verzia softvéru rozšíri súčasné funkcie set-top-boxu o nové atraktívne funkcie ako napr. nový prepracovanejší archív vysielania, internetový prehliadač, mediaplayer, prehrávanie z domácej siete cez technológiu DLNA, oficiálneho BitTorrent klienta, aplikáciu TV SME a PVR (nahrávanie na externé USB zariadenie).
Pokračovanie nižšie:


V ďaka prepracovanejšiemu archívu si budú môcť užívatelia SmartTVBoxu vyberať programy nielen ako doteraz (podľa kanálu) no navyše bude k dispozícii aj triedenie programov podľa žánrov. V praxi to bude znamenať, že si užívateľ vyberie v archíve napr. kategóriu detské programy a na obrazovke sa zobrazia všetky detské programy, ktoré boli odvysielané na vybraných televíznych kanáloch, ktoré sú dostupné v archíve. K dispozícii bude aj vyhľadávanie podľa názvu programu. Aktuálne spoločnosť poskytuje archív vysielania už takmer pre desať televíznych staníc napr. Jednotka, Dvojka, TV JOJ, Plus, Markíza, Doma, ČT1 či ČT2.

Vďaka internetovému prehliadaču budú môcť užívatelia prezerať webové stránky, tak ako sú zvyknutí na PC no treba však spomenúť, že s malým obmedzením, keďže prehliadač nepodporuje flash aplikácie. Z prehliadača bez problémov funguje aj napr. prehrávanie videí z YouTube.

Mediaplayer umožní prehrávať video súbory (avi, DivX, mkv), audio (mp3) a obrázky (jpg).

Funkcia PVR umožní nahrávať vybraný program na externé USB zariadenie (napr. externý pevný disk či USB kľúč) a to buď manuálne alebo pomocou časovača.

Vďaka aplikácii TV SME budú môcť aj užívatelia SmartTVBoxu sledovať spravodajstvo ako aj zábavné programy internetovej televízie TV SME. Pripomeňme, že aplikácia bola doteraz dostupná iba vo vybraných SmartTV televízoroch.

Toľko aspoň v krátkosti o nových funkciách SmartTVBoxu. Reálne a podrobnejšie skúsenosti s novou verziou softvéru vám prinesieme už o niekoľko dní. Predpokladáme, že to bude v priebehu budúceho týždňa.

SmartTVBox
Aplikácia TV SME

Mohlo by vás ešte zaujímať