Reklama

Skylink, CS Link: Retro Music Television pre všetkých v balíčku DIGITAL

Prevádzkovateľ česko-­slovenských satelitných platforiem Skylink a CS Link, spoločnosť M77 Group, pripravila dnes ďalšiu novinku pre svojich zákazníkov. Do balíčku DIGITAL sa presúva hudobný kanál Retro Music Television, ktorý bol doteraz dostupný iba vybraným zákazníkom s aktivovaným plateným balíčkom Multi, Multi HD, Kombi, Mini a Komplet. Program je sprístupnený tak od teraz všetkým majiteľom ako starších kariet Cryptoworks, tak novších ICE/IRDETO.
Pokračovanie nižšie:


Retro Music Television ponúka hudbu z obdobia začiatku šesťdesiatich až polovice deväťdesiatich rokov 20. storočia.

Okrem zmeny programového balíka však dochádza aj k zmene technických parametrov pre príjem Retro Music Television. Už v tejto chvíli prebieha súbežné vysielanie na starej (11 895 MHz) a novej frekvencii (11 797 MHz). Vzhľadom k tomu, že program Retro Music Television vysiela na novej frekvencii vo formáte SD/MPEG-4, je pre jeho príjem potrebný satelitný prijímač podporujúci HDTV vysielanie.

V súvislosti s prechodom na novú frekvenciu zahajuje Retro Music Television seriál zmien, ktoré sa dotknú ako obsahovej, tak aj obrazovej stránky tejto stanice. Popri skvalitnení obrazu vďaka kompresii MPEG-4 sa pripravuje tiež prechod na vysielanie v širokouhlom formáte 16:9. Táto zmena so sebou prinesie tiež obohatenie programu o úplne nové prvky a informácie. Na pôvodnej frekvencii 11 895 MHz bude program Retro Music Television vysielať ešte niekoľko týždňov. V priebehu októbra bude na tejto frekvencii nahradený novou televíznou stanicou.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 797 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Modulácia: 8PSK
Norma: DVB-S2
Názov: Retro Music TV
Provider: Skylink

Mohlo by vás ešte zaujímať