Reklama

Presný termín presunu programov ČT na novú družicu ASTRA 3B ešte nebol stanovený

Vzhľadom k tomu, že predpokladaná životnosť satelitu ASTRA 3A (23,5°E) končí tento rok, budú musieť prejsť aj programy Českej verejnoprávnej televízie ako aj ostatné programy, ktoré aktuálne vysielajú na frekvencii 12 525 MHz (ČT1, ČT2, ČT4, ČT24, TV NOE, Prima Family, regionálne verzie programov ČT ako aj rozhlasové stanice ČRo) na nový satelit ASTRA 3B (23,5°E).
Pokračovanie nižšie:


Satelit ASTRA 3A bol vynesený na obežnú dráhu v roku 2002 a jeho životnosť sa predpokladá na 10 rokov. Tento rok preto budú musieť opustiť satelit ASTRA 3A všetky televízne a rozhlasové stanice.

Po zajtrajšom ukončení vysielania slovenských programov tak budú české programy na frekvencii 12 525 MHz jediné, ktoré budú prostredníctvom starého satelitu ASTRA 3A vysielať v rámci platforiem Skylink a CS LINK.

Konkrétny termín, kedy k presunu programov ČT z družice Astra 3A na 3B dôjde, ešte nebol stanovený. Dočasný predpoklad hovorí o druhej polovici roku 2012. Usilujeme o zachovanie frekvencie, bude však záležať na možnostiach na strane poskytovateľa.“ Povedala pre náš portál SatelitnaTV.sk tlačová hovorkyňa Českej televízie Michaela Fričová. Ako ďalej dodáva: „Akonáhle budeme mať od spoločnosti zaisťujúcej pre ČT satelitnú kapacitu potvrdené všetky podrobnosti, budeme tlač aj verejnosť informovať.“

Mohlo by vás ešte zaujímať