Reklama

Towercom: Nový transpondér, na satelite ASTRA 23,5°E je už aktívny

Spoločnosť Towercom dnes aktivovala už v poradí piaty transpondér na satelitnej pozícii Astra (23,5°E). Na novom transpondéry vysielajú zatiaľ iba slovenské programy JOJ a JOJ Plus. O plánoch ohľadom spustenia slovenských programov na novom transpondéry na satelite ASTRA 23,5°E sme vás už informovali na našom portály SatelitnaTV.sk v utorok 18. októbra 2011.
Pokračovanie nižšie:


Prečítajte si tiež: Vieme čo bude na novom transpondéri v platforme Skylink

Prostredníctvom nového transpondéra na satelite Astra (23,5°E), frekvencii 11 836 MHz, pol. H budú vysielať všetky slovenské televízie(STV1, STV2, TV Markíza, Doma, TV JOJ, JOJ Plus a TA3) ako aj rádiá. Všetky stanice sa tak presúvaju z Astry 3A na Astru 3B z dôvodu končiacej zmluvy, ktorú má spoločnosť Towercom uzavretú so spoločnosťou SES. Výhodou presunu na nový transpondér bude lepšie pokrytie satelitu Astra 3B. Keďže sa jedná o základné slovenské programy spoločnosť Towercom zabezpečí paralelné vysielanie na dlhšie obdobie, aby mali zákazníci nielen platformy Skylink, ale aj CS Link dostatok času na preladenie.

Pokrytie družice ASTRA 3B: (Europe Ku-band wide beam)


Technické parametre nového transpondéra:
Družica: Astra (23,5°E)
Frekvencia: 11 836 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK

Nový transpondér je uplinkovaný z Bratislavy.

(foto: SES)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Konečne aj tak to posrali ved to malo ísť na ASTRU 3B
    Europe Wide
    A nie Europe.Pokrytie na (hovno).

  2. No jo, to som si ani nevsimol. Tak to bude urcite sklamanie pre ludi co sa tesili v cudzine.

  3. Podrobnosti ešte zisťujeme. Ak sa nám podaria získať nové informácie, určite vám ich prinesieme.

  4. Článok bol aktualizovaný. Nový tp. 11 836 MHz bude využívať na satelite ASTRA 3B vyžarovací zväzok Europe Ku-band wide beam.

  5. Pekny večer moja otázka znie bude pokrytie aj na mallorce?

  6. Zdravim kupil som novy crybtobox hd 400 hned po naskenovani mi nejde markiza ct1 joj mam naladene na thor 1W ale ako som pozeral frekvencia markizy by mala byt 11727 V 27500 ale ja mam 12594 V 27497 inak ostatne kanaly idu.Aj som pridal do transporderov spravnu hodnotu napisalo ze uz danna hodnota tam je ci prepisat dam ano skenujem ale problem pretrvava.Na druhom crybtoboxe karta ide v pohode aj markiza dokaze niekto pomoct v daka.

  7. Neviem sice co to ma spolocne s hore uvedenym clankom, ale ok. Ak nieco blbne, skuste dat vyrobne nastavenia… Popripade si nahrajte do prijimaca novy firmware.

Komentáre už nie sú povolené.