Reklama

Duna TV informuje divákov o zmene prijímu (0,8°W)

Maďarské televízie Duna, Duna HD a Duna 2 začali informovať svojich divákov, ktorí prijímajú ich nekódované vysielanie zo satelitu Thor (0,8°W)  o zmene technických parametrov k prijímu. Zmena sa však netýka len frekvencie, ale aj satelitnej pozície. Všetky tri maďarské programy vysielali doteraz nekódovane (FTA) na satelite Thor (0,8°W) kde budú 14. decembra 2011 odpojené.
Pokračovanie nižšie:


Pre ďalšie sledovanie nekódovaných maďarských kanálov Duna, Duna HD a Duna 2 bude nutné preladiť satelitnú parabolu na družicu Eurobird (9°E), kde sa nachádzajú okrem iného aj verejnoprávne televízie M2 a M2 HD, ktoré taktiež vysielajú FTA. Družica EuroBird (9°E) sa tak stáva pre našich južných susedov vlajkovou loďou pre príjem nekódovaných základných programov.

Duna TV informuje divákov o zmene prijímu (0,8°W)

Zmena technických parametrov sa netýka len individuálnych zákazníkov, ale aj predplatiteľov satelitnej platformy freeSAT by UPC Direct. Po tom čo Duna TV oznámila ukončenie vysielania svojich kanálov  na satelite Thor (0,8°W) si platforma freeSAT by UPC Direct zaistila vysielanie maďarského kanálu DUNA TV na satelite Thor (0,8°W) na vlastné náklady na svojom transpondéry ( 12264 MHz, pol.V, FEC:7/8, SR:28000, DVB-S/QPSK). Zákazníkom s dodávanými satelitnými prijímačmi priamo od platformy freeSAT by UPC Direct sa táto zmena prejaví automaticky.

 

Nové technické parametre pre príjem:

Družica: EUROBIRD 9A (9°E)
Frekvencia: 11958 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Kódované: nie

Mohlo by vás ešte zaujímať