Reklama

Tretie narodeniny oslavuje JOJ Plus ako trojka na trhu

JOJ Plus odštartovala svoje vysielanie presne pred troma rokmi – 5. októbra 2008. Tento rok prechádza výrazným omladením na cieľovú skupinu 12-54 i postupnou zmenou programovej ponuky. Udalosťou jesene je pre Plusku nepochybne šou X FACTOR, ktorú prináša na Slovensko iba niekoľko hodín po americkej premiére na stanici FOX. Šou sa okamžite stala hitom a Pluske prináša rekordnú sledovanosť.
Pokračovanie nižšie:


JOJ Plus bola prvou z televízií, ktorá doplnila portfólio svojej väčšej stanice. Pôvodné zameranie na starších divákov 40+ podporila návratom hlásateliek na televízne obrazovky a vysielaním starých známych seriálov a filmov, ktoré diváci roky nevideli. Ihneď si našla svojich priaznivcov a postupne si ukrajovala z koláča sledovanosti. Medzi najúspešnejšie programy stanice v prvých rokoch patrili napríklad české filmy, či staré československé seriály (30 prípadov majora Zemana, Chalupári, Žena za pultom a ďalšie). Medzi úspešné sa zaradili aj známe seriálové hity rokov minulých – Doktorka Quinová, Matlock, Derrick, Linda, Esmeralda a mnoho ďalších.

Tento rok prechádza JOJ Plus zásadnejšou zmenou a cieli na mladšieho diváka 12-54. Prejavilo sa to aj v programových novinkách, keď do vysielania postupne pribudli a s úspechom sa vysielajú napríklad Ninja Factor, Blízko smrti, zostrih prvej série legendárnej reality šou Vyvolení, Takešiho hrad, Neuveriteľné: Záhady Crissa Angela, animované seriály Simpsonovci, Futurama, či Griffinovci, ale aj úspešné kriminálky CSI, ktoré pomohli vyprofilovať úspešný pondelkový večer. Naďalej však fungujú aj staršie tituly ako M.A.S.H, Matlock, či Chalupári. Veľký úspech zaznamenali dokumenty, ktoré Pluska s úspechom vysiela každý utorok večer (aktuálne Ice Road Truckers, Originály na cestách, Život po ľuďoch a Stratené dôkazy – pričom všetky získali nadpriemerný podiel na trhu a to nielen medzi mužským publikom). Nových divákov si však našli aj nesmrteľné „spencerovky“ s Budom Spencerom a Terence Hillom.
Očakávanou novinkou jesene sa stala jedna z najväčších amerických premiér roka – spevácka šou X Factor USA. JOJ Plus prináša túto udalosť slovenským divákom iba niekoľko hodín po americkej premiére vždy v piatok večer o 20:15 hod. X Factor vysiela Pluska v originálnom znení so slovenskými titulkami, čím sa v tomto smere stala priekopníkom. Šou Pluske prináša rekordnú sledovanosť. Kombinácia piatkovej ponuky akčných filmov na JOJke a speváckej šou na Pluske dokázala prekonať ponuku konkurencie, napriek vysielaniu jej jesenného ťažiskového projektu. S úspechom Pluska vysiela aj reprízy ťažiskového projektu JOJky – Česko Slovensko má talent – v súčasnosti každú stredu o 21:15 hod.
Pluska oslovuje čoraz väčší počet divákov, ktorí stále pribúdajú. Priemerná sledovanosť sa od začiatku roka zvýšila dvojnásobne – z januárových približne 3 % celodenného podielu na súčasných viac ako 6 %! Doteraz najvyšší podiel zaznamenala v piatok 30. 9. 2011, keď dosiahla celodenný podiel 9,1% a primetime podiel 10%! JOJ Plus sa v aktuálnej sezóne dostala na pozíciu trhovej trojky, keď predstihla plnoformátovú Jednotku STV. Za výkonom Plusky zaostávajú aj konkurenčná Doma (a to aj medzi cieľovou skupinou žien, na ktorú je cielená) a Dvojka STV.
Už tento piatok večer dostane Pluska nový grafický vizuál, ktorý diváci po prvýkrát uvidia pred začiatkom šou X Factor. Prekvapením pre divákov bude aj sobotný priamy prenos veľkého spomienkového koncertu na Michaela Jacksona, ktorý bude Pluska vysielať od 20:00 h. a komentovať ho budú Lucia Barmošová a Martin Pyco Rausch

Mohlo by vás ešte zaujímať