Reklama

REAL Digital TV – nová britská platforma?

V najbližšom čase na britskom trhu odštartuje nová satelitná platforma. Bude vystupovať pod názvom REAL Digital TV vo Veľkej Británii a v Írsku. V súčasnosti už je známe, že programová ponuka bude obsahovať približne 400 kanálov v štandardnom (SD) a 5 vo vysokom rozlíšení (HD) vrátane športových kanálov Sky Sports.
Pokračovanie nižšie:


Aktuálne ešte niesu známe ceny. Známa je ale skutočnosť, že satelitný prijímač a dekódovaciu kartu si budú môcť zákazníci kúpiť do svojho vlastníctva. Programová ponuka ešte nebola zverejnená keďže práve prebiehajú rokovania o zaradení konkrétnych programov do ponuky novej satelitnej platformy. Niektoré vybrané programy však budú aj v bezplatnej ponuke.

Platené kanály budú využívať kódovací systém Conax, bude sa jednať o najnovšiu verziu tohto systému – Conax Contego. Prevádzkovateľ platformy uznal, že je táto verzia bezpečnejšia ako systém NDS VideoGuard. Známe je aj to, že dekódovacie karty budú spárované s prijímačmi a kódovaný nebude len samotný obsah vysielania, ale aj EPG a multimediálne služby.

Kanály budú dostupné pravdepodobne zo satelitov Astra 2 (28,2°E), aktuálne sa tam však nenachádza žiadny kanál kódovaný v systéme Conax.

Oficiálny dátum štartu novej platformy zatiaľ nie je známy, predpokladá sa ale ešte tento rok.

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať