Reklama

Pripojte sa na satelitný prijímač a sledujte televíziu cez iPhone či iPad

Sledovať vaše obľúbené satelitné programy už nemusíte len z vášho televízneho prijímača. Stačí ak ste majiteľom iPhonu, iPodu touch či iPadu a programy môžete nielen sledovať, ale aj prepínať či ovládať svoj satelitný prijímač priamo z mobilného zariadenia na diaľku. Má to ale jeden háčik. Okrem toho, že musíte vlastniť aspoň jedno zo spomínaných zariadení od spoločnosti Apple, musíte mať doma taktiež jeden z Linuxových satelitných prijímačov ako napríklad Dreambox, IP Box či VU+.
Pokračovanie nižšie:


Ako na to? Najskôr si pripojíme satelitný prijímač k domácej LAN sieti, potom musíme ísť do AppStore a zakúpiť si aplikáciu s názvom Dreambox Live do svojho mobilného zariadenia. Aplikácia stojí 5,99 EUR, čo nie je až tak málo, ale určite to nebudete ľutovať. Po stiahnutí aplikácie je nutné nastaviť potrebné údaje ako IP adresu satelitného prijímača, kvalitu obrazu, verziu Enigmy, ktorá je v satelitnom prijímači a prihlasovacie údaje.

Nastavenie aplikácie nám netrvalo ani dve minúty a už sme pozerali programy priamo z nášho satelitného prijímača.

Aplikácia má oficiálnu podporu boxov s Enigmou2: Dreambox DM8000, Dreambox DM800HD, Dreambox 800HDse, Dreambox 500HD, Dreambox DM7025, VU+ Solo a VU+ Duo.

Aplikáciu sme testovali aj na satelitných prijímačoch IP Box 9000 s Enigmou 2 od PKT, IP Box 55 Enigma 2, starší IP Box 350 s Enigmou 1 a neobjavili sme žiadne problémy. Ak máte aj vy skúsenosti s iným linuxovým satelitným prijimačom, kľudne nám to napíšte do komentárov pod článkom.

Po najnovšej aktualizácii sa oficiálna podpora zozšírila aj na satelitné prijímače s Enigmou1: DM7000, DM7020, DM500, DM600

Ovladánie samotnej aplikácie nie je zložité. Pepínanie programov môžete ovládať dvomi spôsobmi. Prvý je, že prejdete cez displej prstom z ľava do prava či naopak. Druhá možnosť je, že kliknete na ikonu obrazovky a vyberiete si kanál ktorý chcete.

V samotnej aplikácii si ďalej môžeme zmeniť audio stopu, ovládať hlasitosť zvuku, podporuje EPG, DVB titulky, zoom a prehrávanie filmov priamo z HDD, ktorý máme v prijímači.

Aplikácia má veľmi dobrú podporu, preto verím, že nových funkcií sa ešte dočkáme.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Všetky tieto vychytávky sú síce pekné pre ľudí, ktorí nevedia čo s peniazmi. Ale čo mi to prakticky prinesie? Pokiaľ to nepokročí tak, že napríklad budem môcť na svojom iPade sledovať cez net programy zo svojho domáceho sat prijímača a prepínať ho na diaľku, aj keď budem vzdialený X km od domova, tak dovtedy mi je to nanič…

  2. Aplikáciu na ovládanie satelitného prijímača napr. aj cez internet vám predstavíme neskôr…

  3. @Juraj
    a kto ti povedal, ze to tato aplikacia nedokaze?

  4. @Dandy
    Zatiaľ som takú aplikáciu nikde nenašiel takže predpokladám, že ani táto to nedokáže, hoci rád by som sa mýlil. Streaming videa a ovládanie sat prijímača na diaľku cez net je totiž veľmi citlivá vec kvôli viazaným vysielacím právam. Preto to napríklad prijímače umožňujú len v rámci LAN. A výrobcovia to oficiálne implementovať nemôžu. Ale keby existoval nejaký neoficiálny firmware alebo aplikácia, ktorá by to umožňovala, rád po nej siahnem.

  5. samozrejme, že to ide… chce to len spravne všetko ponastavovať a mať rýchly upload. Nechapem aké vzsielacie prava, veď buď si pozriem telku doma, alebo na chate z toho isteho satelitu… neni to jedno… 🙂

Komentáre už nie sú povolené.