Reklama

KI.KA a 3sat v HD od mája 2012

Podľa najnovších informácií by mali spustiť verziu vo vysokom rozlíšení od 1. mája 2012 aj kanály KI.KA a 3sat. Tento dátum potvrdila najskôr nemecká verejnoprávna televízia ZDF, ktorá plánuje sustiť HD verzie troch svojich kanálov ZDF Neo HD, ZDF infokanal HD a ZDF.kultur HD. Celkovo je teda na začiatok mája roku 2012 naplánovaných už 5 kanálov vo vysokom rozlíšení.
Pokračovanie nižšie:

Prečítajte si tiež: EinsFestival, EinsPlus a EinsExtra v HD od roku 2014

Spustenie nových kanálov bude však možné až po vypnutí analógového vysielania zo satelinej pozície Astra, ktorá je umiestnená na orbitálnej pozícii 19,2° východne, kedy sa uvoľní potrebná kapacita. Analógové vysielanie využíva túto chvíľu ešte niekoľko nemeckých kanálov napr. KI.KA, Sixx, QVC Deutschland, N 24, 3sat, RTL Deutschland, RTL2, Eurosport, VOX a iné.

KI.KA (Der Kinderkanal) je nekomerčný kanál venovaný pre deti. Odštartoval v roku 1997 a prináša hlavne animované rozprávky a magazíny vlastnej produkcie.

3sat je kanál venovaný kultúre. Kanál vznikol v spolupráci s tromi európskymi verejnoprávnymi televíziami v Nemecku, Rakúsku a v Šviajčiarsku.

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať