Reklama

ČT24 na iPade

Česká televízia doplnila svoje portfólio mobilných aplikácií o špeciálnu aplikáciu spravodajskej stanice ČT24 pre multimediálne tablety Apple iPad.

Aplikácia ČT24 je členená na rubriky Hlavné správy, Domáce, Svet, Ekonomika, Kultúra, Praha, Čechy, Morava, Slezsko, Šport a Exkluzívne na ČT24. Špeciálnu stránku v novej aplikácii pre iPad má aj Hyde park. Do tohto interaktívneho programu, ktorý sa po prázdninovej pauze vráti od septembra na obrazovky, bude možné prostredníctvom aplikácie posielať a sledovať otázky svoje i ostatných, diskutovať a prehrávať staršie diely Hyde parku.
Pokračovanie nižšie:


Špeciálna aplikácia ČT24 je už druhým počinom Českej televízie práve pre iPady. V júny bola spustená aplikácia iVysílaní, internetového videoarchívu Českej televízie. Napriek tomu, že aplikácia beží necelé dva mesiace, stala sa s najsťahovanejším mediálnym produktom pre iPady v českom App Store – stiahnutú ju má už viac ako 12 000 ľudí.

ČT24 a ČT4 je možné sledovať vo vysokej kvalite na tabletoch Samsung Galaxy Tab s menšou a strednou obrazovkou. Pre väčšie displeje sa aplikácia bude vyvíjať koncom leta. Pre iPady Česká televízia vyvíja rovnako aplikáciu športového programu ČT4 s veľkým dôrazom na kvalitu živého vysielania. Táto aplikácia by mala byť spustená v druhej polovici augusta.

Od jesene bude Česká televízia aktívne testovať aplikáciu v novom rozhraní hybridného vysielania HbbTV určeného pre „múdre“ televízory. HbbTV je ako systém doporučovaný Európskou vysielacou úniou (EBU), rozširuje doplnkové služby na teletexte či v elektronickom programovom sprievodcovi EPG a budúci rok by ČT na ňom mala začať ponúkať archív programov iVysílaní.

V redakcii SatelitnaTV.sk sme ju testovali a môžeme Vám ju len odporučiť. Škoda len, že zatiaľ nám niečo podobné nepripravila naša STV.

Mohlo by vás ešte zaujímať