Reklama

Cyperčan zatknutý za zdieľanie kariet (card sharing)

V utorok 14. júna 2011 bol zatknutý 49 ročný Cyperčan, za nelegálne zdieľanie troch satelitných platforiem (BFBS, BSkyB a Nova) prostredníctvom internetu. Obvinený sa ku všetkému priznal. Polícia zaistila všetky zariadenia, servery a počítače na preskúmanie, naďalej však hľadá druhého podozrivého.

Muž je obvinený za to, že nelegálne poskytoval platenú televíziu takmer 1400 zákaznikom na Cypre a po celej Európe. Podľa prvých zistení v období od októbra 2010 do mája 2011 obvinený muž získal za túto nelegálnu činnosť najmenej 100 tisíc euro. Za účelom zdieľania si vytvoril obvinený spolu ešte s jedným podozrivým sieť z piatich serverov. Jedná sa tak o jeden z najväčších prípadov komerčného zdieľania platenej televízie na Cypre.
Pokračovanie nižšie:


Obvinený povedal, že nelegálne predával prístup k programom na 3, 6 a 12 mesiacov v cenách 55, 89 a 155 euro.

Polícia začala vyšetrovať obvineného za komerčné pirátstvo, ale nevylučuje, že rovnako aj pre individuálnych klientov, ktorý túto nelegálnu ponuku na sledovanie platených programov využívali, to môže mať neprijemné následky.

Predpisy EÚ, ako je smernica o podmienenom prístupe a iných prostriedkoch, ako sú autorské práva, zakazujú používať pirátske zariadenia k získaniu prístupu k audiovizuálnym službám ako je platená televízia (pay-tv).

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať