Reklama

Neplatené programy: Skylink alebo CS Link?

Práve táto otázka je najčastejšia v týchto dňoch u predajcov satelitnej techniky. Čo je pre mňa lepšie, výhodnejšie? Skylink alebo CS Link? V prvej časti článku sa pozrieme na neplatenú ponuku programov v oboch satelitných platformách.

Skylink má na Slovensku väčšiu reklamu, je ho viac vidieť, má viac zákazníkov a preto všetci zákazníci, ktorí navštevujú predajne, poznajú viac Skylink ako CS Link. Aké sú teda výhody jednej či druhej platformy sa vám pokúsim popísať v tomto článku.

Obe satelitné platformy vysielajú z rovnakých družíc (Astra 23,5 a Astra 19,2) pôsobia na území SR ako aj ČR, ponúkajú základné slovenské a české programy bez poplatku, bez zmlúv a to všetko za jednorázovú prvotnú investíciu do zariadenia. Ak teda uvažujete len o neplatenej ponuke programov je úplne jedno akú platformu si vyberiete, pretože obe majú v základnej ponuke programov rovnakú ponuku. Väčšiu výhodu u CS Linku by som videl v cene dekódovacej karty a teda aj v nižšej cene prvotnej investície do zariadenia na satelitný príjem.
Pokračovanie nižšie:


Základná neplatená ponuka programov Skylink
STV1, STV2, STV3, TV Markíza, Doma, TV JOJ, JOJ Plus, TA3, TV 8, Fashion TV, Public TV, Noe TV, Óčko, TV Barrandov, Prima Love, Prima Cool, Prima, Nova HD, Nova Cinema, ČT HD, ČT4 Sport, ČT24, ČT1, ČT2

Základná neplatená ponuka programov CS Link
STV1, STV2, STV3, TV Markíza, Doma, TV JOJ, JOJ Plus, TA3, TV 8, Fashion TV, Public TV, Noe TV, Óčko, TV Barrandov, Prima Love, Prima Cool, Prima, Nova HD, Nova Cinema, ČT HD, ČT4 Sport, ČT24, ČT1, ČT2 a Prima HD (keďže Prima nevysiela nič v natívnom HD nevidíme tu vôbec žiadnu výhodu oproti Skylinku)

Ak už uvažujete nad Skylinkom alebo CS Linkom, určite si dajte záležat na zariadení, ktoré kupujete a nedajte sa zlákať  nízkou cenou vo veľkých obchodných reťazcoch. Radšej choďte profesionálnym predajcom satelitnej techniky, ktorí vám poradia to najvhodnejšie zariadenie, a v prípade záujmu aj o montáž, vám zariadenie veľmi radi namontujú a sprevádzkujú. Zapametajte si! Veľké ochodné reťazce neposkytujú odbornú montáž a v prípade problémov s inštaláciou si budete musieť aj tak zavolať miestneho predajcu, či montéra ktorý nebude mať veľký záujem o montáž nekvalitného zariadenia s veľkých obchodných reťazcov.

V ďalšej časti článku o porovnávaní Skylinku a CS Linku sa pozrieme na platenú ponuku, ktorá sa výrazne odlišuje.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. akosi neaktuálne informácie, napríklad ako dlho tv public nevysiala? a od 01.01.2012 05:59 prima končí a treba názov opraviť na prima family.
    ďalšia vec je regionálne obmedzenie – sk v česku, cz na slovensku. to, že nie sú momentálne uplatňované je bezpredmetné.

Komentáre už nie sú povolené.