Reklama

Towercom reagoval na vyhlásenie Markízy, že končí so šírením v DVB-T

Prevádzkovateľ všetkých štyroch celoplošných DVB-T/T2 multiplexov, spoločnosť Towercom, dnes reagoval na vyhlásenie Markízy, ohľadom ukončenia šírenia programov TV Markíza, Doma a Dajto v terestriálnom vysielaní. Operátora vyhlásenie Markízy prekvapilo, keďže vzájomné rokovania nepovažoval vôbec za ukončené. Zároveň informuje, že v súčasnosti až tretina slovenských domácností prijíma digitálne terestriálne vysielanie s ponukou Voľnej telky (zdroj: omnibusový priekum GfK, 03/2016). „Záujem zákazníkov o bezplatnú ponuku je záväzkom pre spoločnosť Towercom ďalej rozvíjať platformu DVB-T,“ uvádza v tlačovej správe.
Pokračovanie nižšie:


Teší nás popularita DVB-T platformy ako aj dôvera vysielateľov, ktorým ide predovšetkým o sledovanosť a o to, aby sa dostali čo najbližšie k svojim divákom. Prekvapuje nás vyhlásenie vysielateľa TV Markíza ohľadne ukončenia šírenia svojich televíznych staníc v DVB-T koncom roku 2016. Hoci za našu stranu vzájomné rokovania nepovažujeme za ukončené, vyhlásenie podľa ktorého Markíza-Slovakia deklaruje ponechať svoje TV stanice už iba v platených programových ponukách s množstvom ďalších multi-žánrových TV staníc, rešpektujeme. Zároveň sme otvorení akýmkoľvek ďalším rokovaniam o spolupráci v budúcnosti,“ povedal Roman Fischer, generálny riaditeľ Towercom a dopĺňa: „Na divákoch nám záleží, preto sme pripravení programovú ponuku terestriálneho vysielania doplniť adekvátnou náhradou. Sme radi, že môžeme rozvíjať Voľnú telku dlhodobo vďaka našim stabilným partnerom ako sú RTVS, TV JOJ a TA3.

TIP: Stanice Markízy v DVB-T nemusia skončiť, môžu byť ale kódované

Towercom investuje do rozvoja DVB-T
V tomto roku Towercom realizoval už niekoľko projektov a na ďalších pracuje. Prvou fázou je prechod 4. multiplexu na moderný štandard DVB-T2, ktorý vytvorí nielen dodatočný priestor pre rozšírenie ponuky Plustelky o nové programy vo vysokom rozlíšení ale aj rozvoj interaktívnych služieb HbbTV. Počas jesenných mesiacov bude navyše doplnená sieť vysielačov 1. multiplexu za účelom zvýšenia pokrytia na viac ako 90% obyvateľov.

Spomeňme, že tento mesiac bol spustený aj nový miestny DVB-T2 multiplex z vysielacej veže Kamzík vo VHF pásme, ktorý šíri RTVS Ultra HD kanál s kodekom H.265.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Neverím , že Markíza odíjde , akurát skúša ušetriť za vysielanie, ktoré je neúmerne drahé cez Towercom. Ak by išla do Avisu , to by boli hneď plné Muxy a podporilo by to aj sledovanosť regionálok v Muxoch.

    1. Markíza by chcela platby od operátora za to ich odpadové vysielanie a tiež od ľudí. Tak ako pri HD, ktoré bolo v zahraničí bežné. Keď začínalo DVB-T rýchlo obsadili s Jojkou kapacity, aby tam neprišla náhodou nová TV. Markíza by mala ľuďom platiť potom za elektrinu, ktorú zožerie ich reklama. V káblovke Markízu nepozerám – strčí ju do vrecka aj TV Barrandov. Plustelkový box mám ako rezervu, keby vypadla káblovka a tam mi tiež Markíza nechýba. V Bratislave má Avis slabý Mux na zlom mieste. Cez izbovú anténu, ale chytám iné regionálne Muxy iných operátorov, kde je TV BRATISLAVA, TV9, Západoslovenská TV, Šláger, Noe a Lux a tiež 1 regionálny Mux vysiela aj odpadový kanál TV8. Ten mažem z tunera. Towercom nech Markízu vyhodí a prehodí ďaľšiu sieť Muxov do DVB-T2 a zakóduje ako Mux 4. Môže rozšíriť Plustelku. 2 Muxy budú voľné + sú dostupné regionálne a zo zahraničia s presahom. Markíze potom povedia kábloví a satelitní operátori, že bude platiť za signál ona. DVB-T bude obsadené a Markíza bude na tom horšie ako regionálne TV s pokrytím. 🙂

  2. Prečo nevysiela TV9 v BB ?
    Prečo Markíza nevysiela v HD ?
    Jedná sa DVB-T príjem.

  3. Ja si myslím že ako sekundárny alebo zálohový príjem je DVB-T aspoň v každej druhej domácnosti. Tie percentá ktoré podsúva verejnosti americký majiteľ Markízy sú vymyslené a nepravdivé. Mám síce satelit ale som za zachovanie a rozširovanie terestriálu,veď sú tu aj ľudia chudobnejší,nie každý má na to aby si platil káblovku alebo satelit. A Markíza keď chce ísť tak nech ide…určite sa svet neprestane točiť a možno už je načase aby odišla…stále dookola to isté…

    1. Aj ja som zato aby odišla.Veď každý okolo nás má aj terestriálne aspoň na 1tv.Neverím tých ich 10℅

  4. Taktiež DVB-T vyhovuje chatárom , nezamestnaným , osadníkom a letným kuchyňam , preto som 88 ročnej mame inštaloval na dome až dve samostatné antény , sleduje najviac LUX , no pozrie aj RTVS a regionálku.

  5. Presne , každý nepozerá len Markízu.Nech pridajú nové stanice a nechMarkíza ide do čerta.

  6. Vyzera to tak ze na Slovensko do Dvbt pride Prima International.

  7. Konkurencia píše, že do dvb-t na Slovensku pribudne Prima international. Vraj prebehli rokovania s Towercomom a stanica sa pripravuje. Chudera Markíza – signál reklamného billboardu sa stratí na farme. Skrachuje ako jej zakladateľ Rusko.

    1. Možno bude nejaká Prima International, možno nebude. Ta správa nemá žiadnu hodnotu. Nič nie je isté, rovnako ani to čo vypotila Markíza, že končí v terestráli. Sú to len mediálne hry. Ak by aj nejaka Prima Int. bola, nikdy to nenahradí kanály Markízy. Jednoducho ľudia budú vždy chcieť Markízu, Doma, Dajto…

  8. Ak príde nejaká Prima International , tak to bude niečo ako Nova International , čiže vlastná tvorba .A to je ten istý odpad ako Markíza .

  9. Podla všetkého to u Primy nebude ako s Novou International.Na Prime budu nove filmy seriály a vlastná produkcia svojich staníc.A čo je zaujímave chce vysielať v našom Dvbt, takže s tou sledovanosťou na Slovensku to nie je také zlé, ako sa nám to niekto snaží podsunúť. Majú to lepšie zmapované ako Markíza…keď sú ochotný vstúpiť do nášho Dvbt a investovať. Kedže sa o vstupe rokuje je viac než isté, že stanica Prima bude v našom Dvbt.

Komentáre už nie sú povolené.